9 Mayıs 2005 21:00
Halkın iş talebini vaatlerle geçiştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askeri operasyonların ve arama noktalarının arttırıldığı Siirt'te "operasyonların durdurulması ve toplumsal barışın sağlanması" talebini de reddetti. Başbakan Erdoğan'ın Siirt'e düzenlediği 2 günlük gezi sırasında Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Hasan Doğan vasıtasıyla; operasyonların durdurulması, ayrımsız bir genel affın çıkarılması, bölge için ekonomik tedbirlerin alınması, köye geri dönüşte kolaylık sağlanmasını içeren bir rapor sunulduğu kaydedildi. SHP'li Belediye Meclis üyeleriyle görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise, yürütülen askeri operasyonların "halkın güvenliği için gerçekleştirildiğini, ekonomik istikrar sağlanmadan toplumsal barışın hayata geçirilemeyeceği"ni söylediği ifade edildi. Siirt gezisi sırasında Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SHP'li 6 Belediye Meclis üyesiyle görüştü. Bölgedeki son durumu aktaran SHP'li meclis üyeleri, görüşmede operasyonların durdurulması, ayrımsız genel affın ilan edilmesi ve toplumsal barışın sağlanması gibi bir dizi talepte bulundu.

Sıkıntılardan haberdar Görüşme hakkında DİHA'ya bilgi veren SHP'li Meclis üyesi Hidayet Elinç, şunları söyledi; "Başbakan Erdoğan, bu taleplerimize karşılık operasyonların halkın güvenliği için yapıldığını belirtti. Erdoğan, genel af istemimize ise daha önce Eve Dönüş Yasası'nın çıkarıldığını ancak buna rağbet gösterilmediği yanıtını verdi. Ayrıca ekonomik istikrar sağlanmadan toplumsal barışın sağlanabilmesinin zor olduğunu söyledi." Erdoğan'ın, yaşanan sıkıntılardan haberdar olduğunu belirttiğini anlatan Elinç, "Başbakan bu sıkıntıları kendisinin de geçmişte yaşadığını aktardı. Siirt'te bir şiir okuduğu için kendisinin de cezalandırıldığını ama yapılan düzenlemelerle artık olumlu bir hava oluştuğunu söyledi. Görüşmede bize uyarılarda da bulundu. 'Artık rahat rahat basın açıklaması yapıyorsunuz. Ama bunun sonunda çıkıp camları kırmanız kabul edilemez' dedi" diye konuştu.

Yolsuzluk iddiaları SHP'li Meclis üyelerinden Mehmet Kaysı ise, Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül hakkındaki yolsuzluk iddialarını dile getirdiklerini söyledi. İddiaların yer aldığı Denetleme Kurulu Raporu'nu Başbakan'a sunduklarını belirten Kaysı, "Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili araştırma yapacaklarını belirterek gerekirse müfettişlerin gönderileceğini söyledi" dedi.

DEHAP da rapor sundu DEHAP Siirt İl Başkanı Siracettin Kayran ise, bölgedeki sorunlara ilişkin bir raporu sunduklarını belirterek, "Başbakan ile görüşemedim ama Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Hasan Doğan beni kabul etti. Görüş ve istemlerimi bir rapor ile Başbakan'a iletmek üzere sayın Doğan'a sundum" dedi. Raporun Başbakan Erdoğan'a ulaştırılacağı sözünü aldığını belirten Kayran şöyle devam etti; "Raporda operasyonların durdurulması, ayrımsız bir genel affın çıkarılması, bölge için ekonomik tedbirlerin alınması, köye geri dönüşte kolaylık sağlanması, DEHAP'a yakın olan kişilere karşı resmi kurumlarda gösterilen 'Bizden değildir' anlayışının terk edilmesi ve Süleyman Demirel'in Isparta'ya yaptığı gibi Siirt'te yatırım yapılmasını istedik. Raporda ayrıca Kürt-Türk barışı için çaba sarf edilmesini de istedik. Ayrıca Kürt Sorunu çözülmeden Ortadoğu ve Türkiye'ye istikrarın gelmeyeceğini ifade ettik."

8 Temmuz 2025 07:05

Meteoroloji: Birçok ilde sağanak yağış etkili olacak

Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri ile Van'ın doğusunda gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji: Birçok ilde sağanak yağış etkili olacak

Fotoğraf: ANKA

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
8 Temmuz 2025 13:34

İzmir’e iki MESEM daha: ‘MEB artık patronların dediğini yapmakla mükellef’

İzmir’e iki yeni MESEM açılacağı öğrenildi. Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı, “Çocuk işçiliğinin çok hızlı bir şekilde arttığı İzmir'de MESEM’ler yetmiyor” diyerek tepki gösterdi.

İzmir’e iki MESEM daha: ‘MEB artık patronların dediğini yapmakla mükellef’

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(BirGün)
8 Temmuz 2025 11:04

Yapay zeka müzik grubu The Reds'ten "Diyalektik Ateş" şarkısı çıktı

Marx, Engelsi Lenin ve Stalin'den oluşan yapay zeka grubu "The Reds"in ilk şarkısı "Diyalektik Ateş" yayımlandı.

İçerik yükleniyor...

(Kültür Servisi)
8 Temmuz 2025 10:49
/
Güncelleme: 12:54

Samsun'da DSİ'nin sulama kanalına düşen kişi öldü

Samsun'un Bafra ilçesinde DSİ’nin sulama kanalına düşen Uğur Uman hayatını kaybetti.

Samsun'da DSİ'nin sulama kanalına düşen kişi öldü

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(AA)
8 Temmuz 2025 10:30

Sabah gazetesi Halk TV’yi hedef aldı

İktidara yakın Sabah gazetesi, 10 gün ekran karartma cezası durdurulan Halk TV’yi hedef aldı. Gazete İBB’ye operasyonlarına dair yaptığı haberinde “Rant tezgahı Halk TV’de kuruldu” başlığını kullandı.

Sabah gazetesi Halk TV’yi hedef aldı

Görsel Sabah Gazetesinin 1. sayfasından alınmıştır 

İçerik yükleniyor...

(Medya Servisi)
8 Temmuz 2025 10:13

Ani Katedrali restore edilip cami olarak açılacak

Önceki adı Meryem Ana Kilisesi olan Ani Katedrali, restore ediliyor.

Ani Katedrali restore edilip cami olarak açılacak

İçerik yükleniyor...

(Agos)

Evrensel'i Takip Et