06 Mayıs 2005 21:00

Ülkücüler satırla ev bastı

Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi'nde ülkücü öğrenciler, öğrencilerin evlerine baskın düzenleyerek, satır ve bıçaklarla saldırıda bulundu.

Paylaş
Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi'nde ülkücü öğrenciler, öğrencilerin evlerine baskın düzenleyerek, satır ve bıçaklarla saldırıda bulundu. Mahalle sakinlerinin tepkisine neden olan olaya müdahale eden Demirci Kaymakamı Celal Kalezade, saldırıyı düzenleyenlerin bir an önce yakalanacağını belirterek, mahalle sakinlerini yatıştırmaya çalıştı. Saldırıyı gerçekleştiren ülkücülerden ikisinin yakalandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, sözlü tacizlerle başlayan gerginlik, öğrencilerin okula geliş gidişlerinde, sınıfta, kantinlerde tehdit edilmesiyle tırmandı. Sokaklarda tek başına yakalanan öğrenciler tartaklanırken, soyadı öğrenilemeyen Ali Rıza isimli bir öğrenci Ülkü Ocakları'na zorla götürülerek tehdit edildi. 2 Mayıs tarihinde de Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümü 1. sınıf öğrencisi Cenk Başkurt ve Osman Sezer, ülkücü gençlerin tehditlerine maruz kaldı. Başkurt ve Sezer akşam saatlerinde de üniversitenin bitişiğinde bulunan Tecelli Parkı'nda 20-25 kişilik ülkücü grup tarafından linç edilmek istendi. Saldırının ardından ülkücü öğrenciler, Eğitim Fakültesi'nin koridorlarında ve kantinlerinde sözlü sataşmalarını ve tehditlerini sürdürdü. 4 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00 civarında Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hamza Sin ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Siyahkoç ülkücüler tarafından feci şekilde dövüldü.

Tehditler savurdular Ülkücü öğrenciler, 5 Mayıs Perşembe sabahı okulun kantini önünde toplanarak, tehditler savurmaya devam etti ve Yusuf Solmaz isimli Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisini tartakladı. Olaylar polisin araya girmesiyle yatıştı, ancak ülkücü öğrencilerin "Yusuf Solmaz'ı bize vereceksiniz, eğer bize teslim etmezseniz ne yapacağımızı biliriz" şeklinde tehditlerde bulunduğu bildirildi. Tehditlerle başlayan olaylar, öğrencilerin kaldığı mahallelere de yansıdı. Ülkücü öğrencilerden oluşan 20-25 kişilik bir grup, akşam 21.00 sıralarında Yenice Mahallesi'nde bulunan öğrencilerin kaldığı 2 eve satırlı, bıçaklı, sopalı baskın düzenledi. Baskın sırasında bir evde bulunan 5 öğrenci ülkücülerin satırlı, sopalı saldırısına maruz kaldı. Öğrenciler, aldıkları darbeler sonucunda hafif şekilde yaralandı. Saldırılara tepki gösteren mahalle sakinlerinin toplanmasıyla gerilim artarken, Demirci Kaymakamı Celal Kalezade ve Demirci Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olaya müdahale etti.


Ülkücüler Giresun'da da saldırdı Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesi öğrencileri fakülte çıkışında 6-7 kişilik ülkücü bir grubun saldırısına uğradı. Edinilen bilgilere göre Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesi okul öncesi öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Naif Şahin ile sınıf öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Murat Ekmen, fakülte çıkışında 6-7 kişilik bir ülkücü grubun saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan Ekmen ve Şahin'in yüzlerinde darp izleri olduğu kaydedildi. Saldırganlardan 3 kişinin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ifadelerinin alındığı bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

Denizler'in huzurunda mücadele andı

SONRAKİ HABER

Doktor duasına çıktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...