04 Mayıs 2005 21:00

JİTEM olayında ilginç gelişmeler

JİTEM tetikçisi Adil Timurtaş ile birlikte gözaltına alınan Hacı İnan, akıllara çeşitli sorular getiriyor. Hizbullah davasından müebbet hapis istemiyle yargılanan İnan'ın, eğer isim benzerliği değilse dışarı nasıl çıktığı merak ediliyor.

Paylaş
JİTEM tetikçisi itirafçı Adil Timurtaş'ın yakalanmasının ardından ilginç gelişmeler yaşanıyor. Timurtaş'la birlikte yakalanan Hacı İnan'ın Hizbullah davasında yargılandığı ve cezaevinde olması gerektiği iddia ediliyor. Eğer isim benzerliği değilse, Hacı İnan'ın cezaevinden nasıl çıktığı merak ediliyor. Ayrıca Adil Timurtaş'ın yakalanmasının ardından askeri araçların İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne girip çıktığı öne sürülüyor.

DEHAP'tan açıklama Bu arada DEHAP, basın toplantısı düzenleyerek olayın aydınlığa kavuşturulmasını istedi. DEHAP İl Binası'nda gerçekleşen toplantıda konuşan DEHAP MYK Üyesi Nadir Yıldırım, bu olayın sadece İstanbul ile ilgili olmadığını belirterek "Biz parti olarak bu olayı önemsiyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Karanlık bir dönemi aydınlatacağını düşündüğümüz yaşanan bu olay ülke barışına da katkı sağlayacaktır" diye konuştu. Tehdit edilen DEHAP İlçe Başkanı Lezgin Bingöl, olayın üzerine giden Organize Şube Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Şu ana kadar Şube Müdürlüğü'nün olayın üzerine gittiklerini bundan sonra da bu görevlerini yerine getireceklerini umduğunu ifade eden Bingöl, 1 Mayıs nedeniyle ortamı germemek için yaşadıklarını kamuoyu ile paylaşmadıklarını ifade etti. Bingöl, "Ama tehditler tahammül sınırlarını zorlayınca İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmiştir" dedi.

İsimleri açıklandı DEHAP İl Başkanı Cemal Kavak da itirafçı Timurtaş'ın Bağcılar İl Başkanı Lezgin Bingöl'e önce kendini PKK'lı olarak tanıttığını söyleyerek, "Bu şahıslar ilaca ihtiyaçları olduğu gerekçesiyle 13 milyar istemişler. İlçe başkanımızdan beklenen ilgiyi görmediklerinde de bu kez de tehditle kendilerini JİTEM elemanı olduklarını ve 30 milyar vermemesi durumunda kendisini öldürecekleri tehdidinde bulunmuşlardır" dedi. Kavak JİTEM adına faaliyet yürüten ve gözaltına alınanların isimlerinin Erdal Atalay, Abuzer Gün, Hacı İnan ve Abdülvahap Demir olduğunu kaydetti. Gözaltına alınanlar arasında 3 de Moldova uyruklu bulunuyor.

ÖNCEKİ HABER

Siyanürlü yol!..

SONRAKİ HABER

Kadın olmak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...