08 Mart 2011 12:18

'Halk öğrenci el ele Hamdi'yi devirmeye'

Trakya Üniversitesi öğrencileri, şehir içi ulaşıma yapılan zammın geri alınması için eylemlerini sürdürmede kararlı. Kent Kart ücretlerinin geri ödenmesini ve kendilerinden özür dilenmesini isteyen öğrenciler, “Artizz değil öğrenciyiz!” diyerek Başkan Sedefçi’yi istifaya davet ettiAyşekad

'Halk öğrenci el ele Hamdi'yi devirmeye'
Paylaş

Ayşekadın Yerleşkesinde bir süre slogan atan öğrenciler ellerinde döviz ve pankartlarla Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüdü. Ardından belediye önüne yürüyen grup, burada bir basın açıklaması yaptı.

Bazı kişileri zan altında bırakarak eylemleri onların desteklediğini öne süren Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye seslenen öğrenciler, “Birilerinin bizi gaza getirdiğini söyledin. Önceki eylemlerimizde olduğu gibi şimdi de söylüyoruz; bizi gaza getiren sensin Hamdi Bey. Buna kulak tıkama, sadece sensin” şeklinde açıklama yaptılar.
Başkan Sedefçi’den sosyal belediyecilik anlayışıyla kenti yönetmesini isteyen öğrenciler, “Bu saldırgan tutumlarının arkasında yoksa başka birileri mi var? Sosyal belediyecilikten bahseden bir belediye başkanına, şehrin kalkınmasında bu kadar önemli rol oynayan öğrencilerin taleplerine kulak tıkamanda başka nedenler arıyoruz” diye konuştular.

Öğrenciler, eylemde attıkları “Hamdi sonun Mübarek olsun”, Halk düşmanı Hamdi”, “Halk öğrenci el ele Hamdiyi devirmeye” gibi sloganlar attılar. Öğrenciler ellerindeki “Artizz değiliz, öğrenciyiz” yazılı pankartlarla da, “Artistlik yapmayın” diyerek kendilerini tartaklayan Belediye Başkanı Sedefçi’nin korumasına gönderme yaptı. (Edirne/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Armutçuk patlamasında ölen işçiler anıldı

SONRAKİ HABER

Adalet Edemir davasına uğramıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...