08 Mart 2011 12:09

Adım adım 3.köprü, adım adım felaket

İstanbul'un son yeşil alanlarının da sonunu getirecek 3.köprü projesinin inşası yolunda hükümet ve sermaye adım adım ilerliyor. Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünün ihaleye ait duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre, 3. Boğaz Köprüsünün de iç

Adım adım 3.köprü, adım adım felaket
Paylaş

Geçici teminat tutarı 25 milyon lira olarak belirlenen ihalede, istekliler ihale dosyasını, 22 Mart 2011 tarihinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığında görebilecekleri gibi, aynı yerden bedeli karşılığı satın alabilecekler.        

İhaleye katılacak firmalar teklif mektuplarını, ihale tarihinin 7 gün öncesinden başlamak üzere 23 Ağustos günü saat 14.00’e kadar İhale Komisyon Başkanlığına verecekler.

KUZEY MARMARA OTOYOLU       

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesi; finansmanının temini, projelendirme, yapım, işletme, işletme süresi boyunca her türlü bakım, onarım ve sözleşme süresi sonunda otoyolun her türlü borç ve taahhütlerden arındırılmış olarak bakımlı, çalışır, kullanılabilir durumda ve bedelsiz olarak idareye devredilmesi işlerini kapsıyor.       

Güzergahı, “‘Garipçe ve Poyrazköy” olarak açıklanan Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin uzunluğunun 414 kilometreyi bulması bekleniyor. (ANKARA)


TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nin hazırladığı 3.köprü değerlendirme projesini buradan indirebilir ve okuyabilirsiniz: http://mutlukent.files.wordpress.com/2010/09/spoist_3-koprurapor.pdf

ÖNCEKİ HABER

Batman, hibe krediyle dinlenmiş

SONRAKİ HABER

Armutçuk patlamasında ölen işçiler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa