15 Nisan 2005 21:00

Trakya'da ortak kutlama

Lüleburgaz Emek Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen Türk İş, DİSK ve KESK'e bağlı sendikaların Trakya şubeleri, 1 Mayıs'ı ortak kutlama kararı aldı.

Paylaş
1 Mayıs, Trakya'da ortak kutlanacak. Lüleburgaz'da yapılması planlanan kutlama için Lüleburgaz Emek Platformu'nun çağrısı üzerine bir araya gelen Türk İş, DİSK ve KESK'e bağlı sendikaların şube yöneticileri, mitingin Kongre Meydanı'nda yapılması kararı aldılar. Şehir içinde de yaklaşık iki kilometrelik yürüyüş yapılacak. Toplantıya katılanların ortak düşüncesi, 1 Mayıs vesilesiyle oluşan bölgesel birliteliğin sürdürülmesi yönünde. Bölgesel afiş ve bildiriler, Trakya Emek Platformu imzasıyla basılıp dağıtılacak.

İşyerlerinden alana Gazetemize görüşlerini açıklayan katılımcılar, 1 Mayıs'ın IMF ve Dünya Bankası kaynaklı saldırılara karşı bir yanıt ve gövde gösterisine dönüşmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Tes-İş Edirne Şube Başkanı Adnan Bayraktar, "68 yaşında emeklilik, 9 bin gün prim ödeme, ücretli tedavi gibi kararlar almaya çalışıyorlar. İşyerlerimizde buna karşı çalışma yürütüyoruz. Diğer sendikalarla birlikte taleplerimizi güçlü şekilde haykıracağız. Bütün işyerlerimizden üyelerimizi Lüleburgaz'daki mitinge taşıyacağız" dedi. Deri-İş Trakya Temsilcisi Ali Bayram ise İleri Deri Fabrikası'nda 5,5 aydır sürdürdükleri direnişi Trakya Emek Platformu'nun düzenlediği mitinge taşıyacaklarını ifade etti. Tek Gıda-İş Trakya Şube Başkanı Hasan Özbey de "Lüleburgaz'daki Efes ve Danone işçileriyle, Çorlu'daki Pepsi işçilerini kitlesel olarak mitinge katacağız. Ayrıca Tekirdağ'dan iki otobüs kaldıracağız" diye konuştu.

Kitlesel katılacaklar Saldırı yasalarının sadece işçi sınıfına değil, bütün halka yönelik olduğuna dikkat çeken Kristal-İş Lüleburgaz Şube Başkanı Ramis Özeren, şunları söyledi: "1 Mayıs'a sadece üyelerimizi değil, onların eşlerini ve tüm emekçi halkı katmayı hedefliyoruz. Cam işçileri yine 1 Mayıs'a kitlesel ve coşkuyla katılacaktır. Mahallelerindeki emekçileri de alana çağıracaklardır. Toplantıda alınan kararları, diğer parti ve kurumlara çağrı olarak ileteceğiz." Genel-İş Trakya Şube Başkanı Arif Kuday ise saldırı yasalarının belediye işçisini yakından etkillediğini, yapılan eylemlere rağmen henüz yeterli tepkinin oluşmadığını ifade etti. Lüleburgaz'daki mitinge kitlesel katılım sağlayacaklarını vurgulayan Kuday, işyerlerinde oluşturdukları 1 Mayıs komiteleri ile 15 gündür çalışma yürüttüklerini belirterek, "Üyelerimizi aileleriyle birlikte alana taşıyacağız. Her işyeri mitinge kendi pankartıyla katılacak. Lüleburgaz'dan hükümete güçlü bir sesleniş yapmak istiyoruz" dedi.

Gövde gösterisi olmalı "Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı, PETKİM, TEKEL, SEKA, TÜPRAŞ gibi kurumların özelleştirilmesi politikalarına karşı 1 Mayıs'ta gövde gösterisi yapmalıyız" diyen Tez Koop-İş Edirne Şube Başkanı İsmail Hakkı Tuna, Trakya'da 4 ilde örgütlü olduklarını, bütün üyeleriyle yüz yüze görüşerek 1 Mayıs'a aileleriyle birlikte katılmalarını sağlayacaklarını söyledi. Trakya'da oluşturulan Emek Platformu'nu önemsediklerini ifade eden Tuna, "1 Mayıs'tan sonra bu ortak mücadelenin devamını istiyoruz" diye konuştu. Birlikteliklerinin 1 Mayıs'tan sonra devam edeceğini belirten Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilcisi Erkan Kaplangiray, bildiri dağıtımları ve temsilciler toplantıları yapacaklarını, temsilcilerle okulları gezeceklerini bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Bakırhan'a 18 ay hapis

SONRAKİ HABER

Newroz heyecanıyla 1 Mayıs'a!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...