13 Nisan 2005 21:00

Operasyon yayılıyor

Özel harekat timleri ve korucuların da katıldığı askeri operasyon, Şırnak, Diyarbakır, Siirt, Tunceli ve Bingöl'de genişleyerek sürüyor. Mardin'de operasyonun ardından birçok köye baskın düzenlendi. Bölge halkı, tedirgin.

Paylaş
Baharla birlikte başlayan askeri operasyon bütün bölgeye yayılıyor. Şırnak'ta başlatılan operasyon bölgesine Diyarbakır, Siirt, Tunceli ve Bingöl'de eklenirken, Mardin'de şimdilik operasyon sona erdirildi. Operasyonlara korucu ve özel harekat timleri de katılıyor. DİHA'nın haberine göre Şırnak bölgesinde Cudi ve Gabar dağlarında başlatılan operasyon, dünden itibaren Cudi Dağı'nın Gire Sorê ve Besta bölgesi, Gabar Dağı'nın ise İdil tarafındaki Cehennem Deresi bölgesinde yoğunlaştırıldı. Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Hilal ve Şenoba (Sêgırkê) taburlarına bağlı askerlerin, Besta bölgesinin Belatê, Sergê Hırê ve Sergê Mıhemê Osê mıntıkalarına yönelik kapsamlı bir operasyon başlattığı bildirildi. Askerlerin yanı sıra özel harekat timleri ile bölgedeki korucuların katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar sıcak temasın yaşanmadığı kaydedildi.

Siirt halkı gergin Siirt'in Kurtalan ilçesindeki Beykent Dağı'nda TSK'nın operasyon hazırlığı içinde olduğu bildirildi. Beykent (Bêkend) Dağı'na doğru hareket eden 100 araçlık askeri konvoyun alanda konumlandığı belirtildi. Botan Köprüsü ile Eruh arasında kalan Şeh Amer, Çiyaye Bizîna ve Çırav dağının bir bölümünde askeri birliklerin, korucularla birlikte geniş bir operasyon başlattığı öğrenildi. Operasyon bölgesinde şimdiye kadar herhangi bir çatışma yaşanmazken, söz konusu bölgede yaşayan köylülerin operasyon nedeniyle gergin olduğu bildirildi. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin sınırı olan Giresorê mıntıkası ile Kulp'un dağlık kesimlerini kapsayan alanda operasyon başlatıldığı öğrenildi. Korucu ve askerlerin katıldığı operasyon Xweşikê, Qerita, Geliyê Gêdermê, Herita ve Cimatê köylerinden Kulp Dağı'na kadar uzanan bir bölgeyi kapsadığı belirtilirken, şu ana kadar bir çatışmanın çıkmadığı kaydedildi.

Bingöl/Tunceli Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı İnandık (Hovît) köyü kırsal alanında da operasyon hazırlığı yapıldığı öğrenildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, İnandık köyü çevresindeki Cemêl, Sêgirê, Şaşika, Kilêtorê ve Kerengal kırsalına çok sayıda asker korucu ve askeri mühimmat sevkiyatı yapıldı. Söz konusu bölgede askerlerin dağlık kesimde tarama yaptığı öğrenildi. Tunceli'nin Nazımiye, Pülümür ile Elazığ Karakoçan üçgenindeki alanda askeri birliklerce başlatılan operasyon devam ediyor. Şimdiye kadar herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı bölgeye askeri sevkıyatın sürdüğü belirtiliyor.

Mardin'de köylere baskın Mardin'in Derik ilçesine bağlı Çay köyünde yaşanan çatışma sonrasında başlatılan operasyon ise sona erdi. Operasyon sonrası birçok köye baskın düzenlendi.

ÖNCEKİ HABER

'Bölücü ders!'

SONRAKİ HABER

TAYAD'lılar serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...