10 Nisan 2005 21:00

2. LİNÇ GİRİŞİMİ

Trabzon'da geçtiğimiz günlerde yaşanan provakasyonu protesto etmek isteyen grup saldırıya uğradı.

Paylaş
Trabzon'da geçtiğimiz günlerde yaşanan provakasyonu protesto etmek isteyen grup saldırıya uğradı. Atatürk Meydan Parkı'nda saat 14.00'de biraraya gelen TAYAD, İHD, KESK, SDP, EMEP, ÖDP, Halkevleri ve dergi çevreleri gibi demokratik kitle örgütleri burada bir basın açıklaması yaptılar. Yaklaşık 30 kişinin bulunduğu eylemde basın metninin okunması sırasında etrafta toplanan bazı kişiler önce küfür ederek açıklamaya müdahale etmek istediler. Kim oldukları bilinmeyen bu kişilerin "Trabzon halkı bunlar dinsizdir" şeklinde bağırması ile sayısı yaklaşık 200'e ulaşan kişiler kitleye saldırdılar. Basın metnini almaya çalışan saldırganlara polisin hemen müdahale etmedi. Olayın büyümesi üzerine Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek olay yerine geldi. Yaşanan arbede sonucu bir çok kişi yaralandı. Saldırganlardan kaçan grup KESK binasına sığındı. Bunun üzerine tekrar toplanan saldırganlar "Trabzon Türk'tür Türk kalacak" şeklinde sloganlar attı. Polisin uyarısına rağmen linç girişiminde bulunan grup, uzun bir süre KESK'in önünden ayrılmadı. Polisin gruptan bazı kişiler gözaltına alması üzerine saldırganlar, ara sokaklara dağıldı.

Beş kişi linç edilmek istenmişti Trabzon'un Kemerkaya mahallesi Kunduracılar ve Kahramanmaraş caddelerinde, 6 Nisan 2005 tarihinde, "hapishanelerde neler oluyor bilmek hakkımız, tecritte ölüm var" başlıklı bildiri dağıtmaya çalışan beş kişi feci şekilde dövülmüştü. Güvenlik güçlerince zırhlı araca bindirilerek olay yerinden uzaklaştırılan beş kişi, daha sonra "toplumda infial yaratma" suçundan tutuklanmıştı.

İstanbul'da TAYAD'lılar bildiri dağıttı Bu arada TAYAD üyeleri dün öğle saatlerinde İstanbul'da Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Trabzon'da 5 kişinin tutuklanmasına neden olan "Hapishanelerde neler oluyor bilmek hakkınız" başlıklı bildirileri dağıttılar. Polisin ablukasında bildiri dağıtan TAYAD'lılar, halka seslerini duyururken aniden kalabalığın arasına karışan bir kadının "Devlet bölünmez" sloganıyla karşı karşıya kaldı. "Adım derin devlet" diyerek kendini tanıtan kadının bir anda Türk bayrağını sallaması soru işaretlerine neden oldu. Polis, kadına herhangi bir müdahalede bulunmadı.

ÖNCEKİ HABER

Aydınlardan çağrı

SONRAKİ HABER

Ya karşılaşırlarsa!..

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...