08 Nisan 2005 21:00

Newroz kutlamalarına
   soruşturma rüzgarı

Elazığ, Van ve Şırnak'ta Newroz tertip komitesinde yer alanlara soruşturma açıldı. EMEP Elazığ İl Başkanı A.Cemal Zülfikar, "Demokrasi mücadelesi verenlere sözde vatandaş gözüyle bakılıyor" dedi.

Paylaş
Elazığ, Van ve Şırnak'ta Newroz tertip komitelerine soruşturma açıldı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Mart Pazar günü İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Newroz mitinginde "yasadışı slogan atıldığı ve döviz taşındığı" gerekçesiyle miting tertip komitesi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında önceki gün Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek ifade veren komite üyeleri, suçlamaları kabul etmediler. Son birkaç yıldır Elazığ'da kitle örgütleri tarafından yapılan her etkinliğe soruşturma ya da dava açıldığına dikkat çeken EMEP İl Başkanı A. Cemal Zülfikar, "Tertip komitesinin inisiyatifi dışında gelişen bir olay dahi soruşturma konusu olabiliyor. Bu da şunu göstermektedir ki demokrasi mücadelesi veren siyasi partilere ve kurumlara karşı sözde vatandaş gözüyle bakılıyor" dedi. Yasal değişikliklere rağmen soruşturmalar açıldığını belirten Zülfikar, "Onca değişiklik oldu ama aynı sebeplerden dolayı davalar açılabiliyor. O zaman neden yasal değişiklikler yapma ihtiyacı duydunuz ki?" diye sordu.

Van ve Şırnak DEHAP İl Başkanı Celal Arslan ise, "Tertip komitesinin belirlediği sloganlar dışında başka sloganlar atılabilir. Çünkü binler var o alanda. Yani konvoy halinde seyreden araçlardan birinin kaza yapması halinde tüm şoförleri suçlayamazsınız" dedi. Van ve Şırnak'ta da Newroz tertip komitesinde yer alan 28 kişi hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

Ya ikibuçuk milyar ya göz

SONRAKİ HABER

Hükümete ve medyaya uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...