05 Nisan 2005 21:00

Vergi daireleri durdu

BES ve Türk Büro-Sen üyesi emekçiler, Gelir İdaresinin Yeniden Yapılandırılması Yasa Tasarısı'na karşı işbıraktı. İtirazlarının dikkate alınmadığını belirten emekçiler, tasarı geri çekilene kadar hizmet vermeyeceklerini duyurdular.

Paylaş
Maliye emekçileri, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'na gönderilen Gelir İdaresi'nin Yeniden Yapılandırılması Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi talebiyle işbırakma eylemi başlattı. Vergi dairelerinde yaşamı durduran BES ve Türk Büro-Sen üyeleri, eylemlerine bugün de devam edecek. BES ve Türk Büro-Sen üye ve yöneticileri dün sabah işbırakarak Meclis'in karşısındaki Kavaklıdere Vergi Dairesi önünde buluştular. Maliye çalışanları alkışlarla ve "IMF defol, bu memleket bizim", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganlarıyla AKP Hükümeti'ni protesto ettiler. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, tasarının görüşleri alınmadan Meclis'e gönderildiğini belirterek, eylem birlikteliğini sürdüreceklerini, işbırakmaya bugün de devam edeceklerini, 7 Nisan akşamı da işyerlerini terk etmeyeceklerini bildirdi. BES Kavaklıdere Vergi Dairesi İşyeri Temsilcisi Murat İşeri de eylem birlikteliğinin önemine dikkat çekti. Sosyal Güvenlik Reformu olarak sunulan yasa tasarılarının da yakında Meclis gündemine geleceğini anımsatan İşeri, kazanılmış hakların gaspına izin vermeyeceklerini söyledi. İşeri, "6-7 Nisan tarihlerinde işbırakacağız. Tasarıların geri çekilmesi için her türlü eylem ve etkinliklerle mücadelemizi büyüteceğiz" dedi.

Eyleme katılım yoğun oldu Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve MYK üyeleri, eylem devam ederken Ankara'daki vergi dairelerini dolaşarak, Maliye emekçilerine destek verdi. Türk Büro-Sen'den yapılan yazılı açıklamada başta Ankara olmak üzere bütün illerde sürdürülen eyleme katılımın oldukça yoğun olduğu bildirildi.

Greve devam Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Bülent Kaya da Hitit Vergi Dairesi önünde yapılan eylemdeki konuşmasında, "Tasarı geri çekilene kadar grevi önümüze koyacağız ve hayatı durduracağız" dedi. Tasarıya karşı verdikleri mücadeleyle sadece Maliye çalışanlarının değil bütün halkın haklarını savunduklarını ifade eden Kaya, tasarıda yapılan değişikliklere rağmen Maliye emekçilerinin ünvanda yükselmelerinin önündeki engellerin korunduğunu, mevcut personelin kadro durumu hakkında belirsizliğin devam ettiğini ve çalışanları tasfiye etme tutumunun sürdüğünü kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

EMEP davası başladı

SONRAKİ HABER

Yıkım yasalarına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...