03 Nisan 2005 21:00

TEKEL'e sahip çıkacaklar

TEKEL işçileri Malatya ve Tokat'ın ardından Adana'da da alana çıkarak özelleştirmeye karşı mücadele edeceklerini bildirdiler. Halkın da destek verdiği mitinge katılan 10 bin kişi, AKP Hükümeti'nin uyguladığı politikaları protesto etti. Mitingde Türk-İş'e genel grev kararı alma çağrısı yapıldı.

Paylaş
TEKEL'in özelleştirilmesine ve kamunun tasfiyesine karşı Adanalılar dün alana çıktı. Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen mitinge katılan 10 bin kişi, attıkları sloganlarla hükümeti protesto ederek, Türk-İş'e saldırılara karşı genel grev kararı alma çağrısı yaptılar. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde saat 12.00'de toplanan emekçiler, Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyüşe geçtiler. TEKEL işçileri eş ve çocukları ile birlikte "TEKEL vatandır vatan satılmaz" pankartı arkasında yürürken, Çukurova tarım işçileri "Köle değil işçiyiz insanca yaşamak istiyoruz" pankartı ile yerlerini aldılar. CHP, ÖDP, İP, EMEP, SDP ve dergi çevreleri de mitinge katıldı. Çevredeki vatandaşların alkışlarla destek verdiği yürüyüşte, "Hükümet istifa", "TEKEL vatandır satılamaz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "İşçi memur el ele genel greve", "IMF defol", "Telekom vatandır satılamaz" sloganları atıldı.

'TEKEL'i satmak vatana ihanettir' Sloganlar ve alkışlarla meydana giren emekçilere seslenen Tertip Komite Başkanı ve Tek Gıda-İş Güney Anadolu Şube Başkanı Gürsel Diliçıkık, hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle emekçi halkın mağdur duruma düşürüldüğünü dile getirdi. Dilikçıkık, TEKEL'in satılmasının "vatana ihanet" anlamına geldiğini belirtti. AKP Hükümeti'nin emperyalistlerin maşası durumuna geldiğini söyleyen Gürsel Diliçıkık, hükümetin ABD ve AB emperyalistlerinin istediği politikaları uyguladığını ve bu poltikaların halkı mağdur ettiğini ifade etti. Diliçıkık, kamu kurum ve kuruluşlarının satılmasını emperyalizmin sosyal devlete tahammül edememesinden kaynaklandığını dile getirdi. İşçilere, "Ekmeğimize ve vatanımıza sonuna kadar sahip çıkak mısınız?" sorusunu soran Diliçıkık, konuşmasını şöyle bitirdi: "Sonuna kadar, ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız. Bu mücadele, kanımızın son damlasına kadar devam edecektir." Tek Gıda-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Turan Ayber ise TEKEL işçisinin verdiği mücadeleden gurur duyduğunu söyledi. Ayber, "Halkın malını satanlardan halk bir gün hesap soracaktır" diyerek, TEKEL'in ihaleye çıkarılacağı 8 Nisan'da Ankara'da Özelleştirme İdaresi önünde olacaklarını kaydetti. TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, Türk-İş'e genel grev çağrısı yaptı. Siyasi iktidara karşı genel grev yapılarak işçilerin ve emekçilerin kendi güçlerini göstermeleri gerektiğini belirten Topçu, aksi takdirde AKP Hükümeti'nin emperyalist politikalarını sürdüreceğini vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

Kadın örgütlerinden provokasyona tepki

SONRAKİ HABER

PETKİM'in satılması
   halkın çıkarına değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...