03 Nisan 2005 21:00

Ankara Müzik Festivali başlıyor

Uluslararası Ankara Müzik Festivali, bu akşam Moskova Senfoni Orkestrası'nın vereceği açılış konseri ile 22'nci kez "merhaba" diyecek.

Paylaş
Uluslararası Ankara Müzik Festivali, bu akşam Moskova Senfoni Orkestrası'nın vereceği açılış konseri ile 22'nci kez "merhaba" diyecek. Ankara'da senfoni, bale, Latin caz ve nostalji rüzgarları estirecek olan festival, ay sonuna kadar Ankaralıları ağırlayacak. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nca her yıl "Ankara Baharı Müzikle Daha Güzel" sloganıyla düzenlenen festivalde bu yıl 24 etkinlik düzenlenecek. Festival, bu akşam Moskova Senfoni Orkestrası'nın "Rus Filarmoni" adlı eseriyle MEB Şûra Salonu'nda 20.30'da düzenlenecek açılış konseri ile başlayacak. Fedor Flushchenko'nun şefliğinde yürütülecek olan konserde Mozart ve Tchaikovsky'nin eserleri seslendirilecek. Aynı orkestranın 5 Nisan Salı günü, genişletilmiş kadrosuyla vereceği konserle devam edecek olan festivalde, 6 Nisan günü ise "Sizlerle Mozart 'Quartet'"ın oda müziği-tiyatro gösterimi yapılacak. St. Petersburg Mussorgsky Devlet Akademik Opera ve Balesi, 7 ve 8 Nisan'da MEB Şûra Salonu'nda "Kuğu Gölü" adlı bale gösterisini sunacak. Ankara'da Latin Caz ustalarını buluşturacak olan festivalde Tania Maria ve Viva Brazil Quartet, 9 Nisan'da Ankaralılara caz ziyafeti verecekler.Oda müziğinin de yer aldığı festivalde Detmold Oda Orkestrası 11 Nisan'da, I Madrigalisti Di Venezia 12 Nisan'da, L'orhestre De Contrebasses 13 Nisan'da eserlerini seslendirecekler. Festival, Ankaralıları 14 Nisan'da Tanz Dis-Tanz'ın modern dans, 15 Nisan'da da Vicente Amigo'nun flamenko gösterisiyle buluşturacak.

Ritm-dans gösterisi Ankara'da yaşayan orkestralar da festivalde yerini alıyor. Bilkent akademik Senfoni Orkestrası Türk Bestecileri Özel Konseri ile 16 Nisan'da Rengim Gökmen şefliğinde dinleyiciyi karşılayacak. Festivalin bu yılki "ilginç gösterimini" Tararam adlı grubun 21 Nisan'da izlenebilecek olan ritm-dans gösterisi oluştururken, Yıldız İbrahimova ve Suna Dinçer'in vokalliğinde "Çocukça Şarkılar" dinlenebilecek. Akyurt Çocuk Korosu'nun da konuk koro olarak katılacağı etkinlik 23 Nisan'da 18.00'de MEB Şûra Salonu'nda yapılacak. Festival kapsamında Ankaralıları "nostaljiye götürecek" isim ise Enrico Macias. Fransa'nın ve dünyanın en büyük salonlarında büyük hümanist ve barış şarkıcısı olarak kabul edilen Macias, 27 Nisan Çarşamba günü Ankara'da olacak. Festival kapsamında, Gülüm Pekcan'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği Engelliler Dans Gösterisi de sunulacak. Devinimler-Yaşama Sevinci-Dans Topluluğu'nun sahneleyeceği etkinlik 28 Nisan'da gösterilecek. Festival, kapanışını Borusan Filarmoni Orkestrası'nın dinletisiyle yapacak. Gürer Aykal'ın şefliğinin yanı sıra Fazıl Say'ın da yer aldığı konser 29 ve 30 Nisan'da 20.30'da izlenebilecek.

ÖNCEKİ HABER

Şiirden

SONRAKİ HABER

JİTEM itirafçısı 'ölü' gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...