01 Nisan 2005 21:00

Balıkesir'in 'işbilir' memuru

Balıkesir İbrahim Bodur Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Kaynaş, 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olmasına rağmen diğer memurlardan farklı olarak bir çok kurumda aynı anda yöneticilik yaparak maaş alıyor.

Paylaş
Balıkesir İbrahim Bodur Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Kaynaş bu görevinin yanı sıra Balıkesir'de birçok kurumun yöneticiliğini daha yapıyor. Kaynaş aynı anda, Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı'nda Eğitim Müdürü, Şoförler Odası Eğitim Müdürü, Ticari Taşıt Belgesi Eğitim Müdürü ve Adatepe Sanayi Sitesi yöneticiliği gibi görevlerde bulunuyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi bir şahsın aynı anda birçok kurumda resmi yöneticilik yapıp maaş almasından dolayı Kaynaş, Balıkesirliler tarafından, "Balıkesir'in işbilir memuru" olarak tanımlanıyor. Kaynaş'ın birçok kurumda aynı anda yöneticilik yaptığı, Balıkesir Ticaret Odası'ndan, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği'nden alınan belgelerle sabitken, Kaynaş hakkında hiçbir işlem yapılmıyor. Sözlü ve yazılı yapılan tüm ihbarların dikkate alınmaması "Kaynaş korunuyor mu?" yorumlarına neden oluyor.

Üstleri sorgulanmıyor Kaynaş'ın aynı anda birçok kurumda yöneticilik yapmasının yasal dayanağı bulunmaması Mehmet Atiler adlı vatandaşı harekete geçirmiş. Atiler, Balıkesir Valiliği İl İdare Kurulu'na yaptığı başvurusunda şunları ifade etmiş: "Kaynaş'ın 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna aykırı bir şekilde Balıkesir esnaf, şoför odalarında görev alması dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ihbarda bulunmama rağmen gereği yapılmayarak soruşturma savsaklanmış, olay kapatılmaya çalışılmıştır..." İl İdare Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise tüm bu görevlerin yasal olduğu ileri sürülerek, bu konuda şu görüşlere yer verildi: "Gerekli inceleme ilköğretim müfettişince yapılmıştır. Düzenlenen raporda, ilimiz Merkez İbrahim Bodur Mesleki Merkezi Okul Müdürü Kamil Kaynaş'ın, Balıkesir Esnaf Odaları ve Şoför Odalarında görev almasının usul dahilinde görevlendirmeyle gerçekleştiği sonucuna varılmıştır. Okul Müdürü Kamil Kaynaş hakkında yapılacak işlem olmadığı, teklifin uygun görülerek dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilmiştir."

Bursiyerler ne oldu? Balıkesir İşçi Bulma Kurumu ile Kaynaş'ın müdürü bulunduğu kurumun ortaklaşa düzenlediği seçmeli meslek eğitim kursu hakkında da çeşitli iddialar bulunuyor. Bir yıl boyunca her türlü masrafları Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanan kursiyerler sertifikalarını almış olmalarına rağmen, İş Bulma Kurumu tarafından, zorunlu olduğu halde herhangi bir resmi kuruma yerleştirilmediler. Kursiyerler şimdi, "Bakanlık bizim için devletin kasasından boşuna mı para harcadı?" sorusuna yanıt bekliyor. İşkur ve İbrahim Bodur Meslek Eğitim Merkezi tarafından eğitilen 46 kursiyer gözükmesine rağmen, eğitilen kursiyer sayısının daha az olduğu ve aradaki farkın kursta olmayan "naylon" isimlerle şişirildiği ve böylece adı geçen kurumların rant elde ettiği iddia ediliyor. Bu iddialar şu anda Balıkesir'deki siyasi partiler ve kitle örgütleri tarafından titizlikle araştırılıyor.

src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Sinan köylüleri
   AKP'nin peşini bırakmıyor Diyarbakır Bismil'den, Ağa tarafından satın alınan topraklarını geri alabilmek amacıyla Ankara'ya gelen Sinanlı köylüleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için, AKP'nin kamp yaptığı Kızılcahamam'a gittiler. Meclis'te Başbakan'la görüşmek isteyen, ancak Başbakan'ın Kızılcahamam'da olması nedeniyle Meclis'e gitmekten vazgeçen Sinanlı köylüleri, Ankara'da seslerini duyurmak için bekledikleri Abdi İpekçi Parkı'ndan Kızılcahamam'a yola çıktılar. Sinanlı köylüleri, Ankara'ya geldikleri otobüslerle Kızılcahamam'daki AKP Kampı'na giderken, Erdoğan'la görüşmeden Ankara'dan ayrılmayacaklarını söylediler. Köylüler, DİSK yöneticileri tarafından alkışlarla ve "Sinanlı köylüsü yalnız değildir" sloganlarıyla yolcu edildi. Yılmaz Duru isimli köylü, iki yüz yıldır köylülerin olan topraklara Ağa'nın el koyduğunu anlatarak, mezarlıklarının bile ellerinden alındığını ifade etti. Kendilerinden zorla vekalet alındığını belirten Duru, Doğrudan Gelir Desteği'ne (DGD) Ağa'nın el koyduğunu vurguladı. Duru, DGD'yi Ağa'nın almasına karşı dava açtıklarını da sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

Bir yanda tadilat bir yanda ameliyat

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Merkezi'ne saldıran kişi teslim oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...