01 Nisan 2005 21:00

Bir yanda tadilat bir yanda ameliyat

İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde bir yandan hastane tadilatı bir yandan da tozdan korunması gereken ameliyatlı hastaların tedavileri yapılıyor. Hem ameliyat hem tadilatın aynı anda sürmesi ilkel görüntülere neden oluyor.

Paylaş
Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde yapılan tadilat sırasında hastaların tedavi gördüğü servisler hizmet vermeye devam ediyor. Tadilat yapılırken ameliyatlı hastalar inşaat ortasında tedavi olmaya çalışıyor. Hastalar sökülen kapıların yerine çarşaf ve nevresim asarak tozdan korunmaya çalışırken, durumdan şikayetçiler. Fotoğraf makinesi objektifinin bile iki dakikada tozlandığı bir ortamda hastaların durumu düşündürücü.

Gürültü eksik değil Oğlu Ferhat'ın yanında refakatçi kalan Fatma Kuruoğlu, oğlunun karaciğerinde bulunan kist nedeniyle ameliyat olduğunu belirtirken sıkıntılarını şöyle dile getirdi: "Birkaç gün önce burada kapıda yoktu. Kapı yerine çarşaflarımızdan perdeler yaptık. Çok şükür kapıları taktılar. Şimdi de kapılarda cam yok. Gazete kağıtlarıyla kapattık ama yine de içeriye toz girmesini engelleyemiyoruz. Etrafımızda sürekli yıkılan çakılan yerler var. Boyuna gürültü oluyor." SES İşyeri Temsilcisi Hülya Ulaşoğlu, "Hastalar bu durumdan şikayetçi. Bir hastamız 'benim odamın kapısını kırmayın' dedi. Tadilat koridor koridor yapılmaya başladı. Ama yine de hastalar ve inşaat iç içe" diye konuştu. Hastaların başka bir kliniğe sevk edilmesi gerektiğini söyleyen Ulaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu serviste ameliyat olan hastalar tedavi olmaya çalışıyor. Bu ortam yara yeri enfeksiyonlarına neden olabilecek bir durum. Hastalar kendi sorunlarına kendileri çözüm bulmak zorunda kalıyor. Kapılara çarşaf asmışlardı. Böyle bir önlem ne kadar koruyucu olabilir ki? Ameliyattan sonra yara yeri kapalı tutuluyor ve her şeye dikkat ediliyorsa elbette bunun birçok nedeni var. Bu tozlu ortamda ameliyat yerini tozdan korumak çok zor."

Psikolojileri bozuluyor Şikayetçi olan hastalardan biri Avrupa'daki hastanelerde böyle bir tadilat yapıldığında bir alt katın da boşaltıldığını böylece de sesin hastalara ulaşmasının engellendiği söylediğini ifade eden Ulaşoğlu, hastalar açısından tozun dışında gürültünün de oldukça rahatsız edici olduğuna dikkat çekti. Hastaların uyuması ve dinlenmesi gerektiği halde gece 10.00-11.00'e kadar çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ulaşoğlu, "Duvarları kazıyorlar, balyozlarla çalışıyorlar. Enfeksiyon bir yana hastanın psikolojisi bozuluyor. Dinlenemedikleri için sinirleri geriliyor." diye konuştu. Ulaşoğlu, tadilat sürerken ameliyatlı hastaların tedavi olduğu servisin kapatılmamasının nedeni olarak yeni uygulanan sağlık politikalarını ve performans uygulamasını gösterdi. Baş Hekim Yardımcısı Dr. Murat Sungur ise "İçeride tadilatlarımız var ama sürekli olarak temizliyoruz.Tadilat olunca bir miktar toz olduğu doğrudur," dedi.

ÖNCEKİ HABER

Büyüyen var ama BİZ DEĞİLİZ!

SONRAKİ HABER

Balıkesir'in 'işbilir' memuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...