31 Mart 2005 21:00

Meclis'e 'ne olacak' beklentisi hakim

Meclis'in AKP ve CHP kulislerinde "şimdi kimler gidecek", "bundan sonra ne tür gelişmeler yaşanacak" beklentisi yanı sıra büyük bir sessizlik hakim.

Paylaş
Meclis'in AKP ve CHP kulislerinde "şimdi kimler gidecek", "bundan sonra ne tür gelişmeler yaşanacak" beklentisi yanı sıra büyük bir sessizlik hakim. AKP'liler bugün Kızılcahamam'da başlayacak kampa hazırlanırken, bir yandan da hafta sonunda ANAP kongresine gözlerini dikmiş durumdalar. AKP arka arkaya gelen, üstelik beklenmedik isimlerin istifası ile sarsılırken, arkasının gelmesi korkusu, "bugün kim gidecek?" sorusunu sürekli gündemde tutuyor. Birçok AKP'linin gözü hafta sonunda toplanacak ANAP Kongresi'nde. İleride kendilerine bu partide yer bulup bulamayacaklarını, partinin nasıl bir gelişme göstereceğini gözlemleyen AKP'liler, bir yandan da Kızılcahamam'da seslerine kulak verilip verilmeyeceğini de gözlemleyecek. İstifası ve ANAP'a geçişi AKP'de şaşkınlıkla karşılanan Ömer Abuşoğlu'nun, "Hükümetin işbaşına geldiğinde var olan problemler çözülmek bir yana daha da arttı; Kamuoyundan gelen tepkiler yeterince değerlendirilmedi; milletvekillerinin ülkenin sıkıntıları ile ilgili dile getirdikleri ya görmezden gelindi ya da susturuldu; milletvekillerinin iradesi ve seçmenden aldığı olumsuz izlenimler yasama ve yürütme organlarına yansımadığı" eleştirilerine AKP'den çok sayıda milletvekilinin katıldığı, ancak şimdilik beklemeyi tercih ettikleri de konuşuluyor. Ancak sayıları hiç de azımsanmayacak oranda milletvekilinin kendisine "parya" gibi davranılmasından, düşüncelerinin dikkate alınmamasından, istifadan başka yol bırakılmadığından yakınıyor. Bütün bunları Kızılcahamam'da Başbakan Erdoğan'a iletmeyi bekleyen milletvekillerinin, burada edindikleri izlenime göre önümüzdeki günlerde tutumlarını belirlemeleri bekleniyor.

'Sonuna kadar partideyiz' CHP'nin 30 civarında muhalifi, ortak açıklamalarının ardından dün de yemekte bir araya geldiler. Edindiğimiz bilgilere göre bundan sonra ne yapacaklarını tartışan milletvekilleri; "sonuna kadar partide kalıp muhalefeti sürdürme" kararı aldılar.Yemeğe, aralarında Hasan Aydın, Hüseyin Özcan, Mehmet Tomanbay, İsmail Değerli, Hakkı Ülkü, Ziya Yergök'ün de bulunduğu 25 -30 civarında milletvekili katıldı. Muhaliflerden İstanbul Milletvekili Hasan Aydın "Sonuna kadar, dibine kadar zorlayacağız. Partide kalma mücadelesi vereceğiz" dedi. Delege seçimleri sonrasında ellerinin kollarının bağlanması durumunda alacakları tutuma ilişkin ise Aydın, bugünden altı ay sonrasının kararını almadıklarını söyledi. Muhaliflerin "sonuna kadar partide kalmayı deneyecekleri" söylemlerine karşın, içlerinden yeni istifaların, SHP'ye katılımın olabileceği de Meclis kulislerinde konuşuluyor.

ÖNCEKİ HABER

'Ya sev ya terk et' refleksi

SONRAKİ HABER

'Herkesin düğmesi var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa