08 Mart 2011 10:43

IMF gelişen ekonomilerde ‘ısınma’ gördü

IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, gelişmekte olan ekonomilerde aşırı ısınma belirtileri görüldüğünü söyledi.Lipsky Reuters Insider ile yaptığı söyleşide, “Yüzde 6.5-7 dolayında büyüyen gelişmekte olan ekonomilerin kapasite fazlası marjlarının büyük ölçüde kullanılmış olmasının

IMF gelişen ekonomilerde ‘ısınma’ gördü
Paylaş

IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, gelişmekte olan ekonomilerde aşırı ısınma belirtileri görüldüğünü söyledi.
Lipsky Reuters Insider ile yaptığı söyleşide, “Yüzde 6.5-7 dolayında büyüyen gelişmekte olan ekonomilerin kapasite fazlası marjlarının büyük ölçüde kullanılmış olmasının bir sonucu olarak yeni yeni aşırı ısınma belirtileri görmeye başlıyoruz” dedi.

Yükselen petrol fiyatlarının enflasyon sorununu artırıyor ancak Lipsky, IMF’nin petroldeki yükselişin geçici olduğunu düşünmesi nedeniyle büyüme tahminlerini aşağı çekmediğini de belirtti.

Lipsky gıda fiyatlarındaki artışın, hane bütçelerinin daha büyük bir bölümünü gıdanın oluşturduğu daha yoksul ülkelerde kaygı nedeni olduğuna dikkati çekti. Yüksek gıda fiyatları, Mısır ve Tunus’taki ayaklanmaların arkasında yatan nedenlerden biri olarak gösterilmişti.

Söyleşideki cümleler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki gelişmelerin Lipsky tedirgin ettiğini gösteriyor: , “Siyasi huzursuzluğun yaşanmadığı yerler için bile endişe etmeliyiz. Sosyal gerginlikler ve yoksul insanların gerçek sıkıntıları ele alınması gereken bir mesele.” (WASHINGTON)

ÖNCEKİ HABER

Şiddete uğrayan kadın kendi haline bırakılıyor

SONRAKİ HABER

'Kadınlar susmayacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa