22 Mart 2005 22:00

Dünya'nın filmi Diyarbakır'da

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenecek "Sinema Günleri"nde toplam 153 film sinemaseverlerle buluşacak.

Paylaş
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenecek "Sinema Günleri"nde toplam 153 film sinemaseverlerle buluşacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 5. Diyarbakır Kültür Sanat Festivali kapsamında bu yıl ilki düzenlenecek Sinema Günleri, 25-31 Mart tarihleri arasında yapılacak. Önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilmesi planlanan Ortadoğu Film Festivali'nin zeminini oluşturacak Sinema Günleri'nde uzun ve kısa metrajlı filmlerin yanı sıra belgesel filmler de yer alacak. Etkinlik kapsamında toplam 153 film sinemaseverlerle buluşurken, yönetmen ve sinema oyuncularının katılacağı panel ve söyleşiler ile Diyarbakır'ı simgeleyen tarihi surlarda da sessiz sinema filmi gösterilecek.

Kapsamlı etkinlik Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fransa, İtalya, Almanya, Hindistan, Macaristan, Yunanistan ve İsveç büyükelçiliklerinin de katkı sunduğu, etkinlikte Türkiye, İran ve Avrupa filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Sinema Günleri kapsamında 6. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ödül alan filmler, 4. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nde gösterime giren Ortadoğu filmlerinin örnekleri yer alırken, Akbank Kültür Sanat Merkezi kısa film seçkisi ve Barış İçin 1 Dakika Sinema Projesi'nin 100 filmi bulunacak. Etkinlikte Avrupa Sineması, Galeria Sineması ve Mega Center Cinemall sinema salonlarındaki film gösterimlerinin bilet fiyatı 1 YTL olarak belirlenirken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Cep Sineması'ndaki gösterimler ücretsiz olacak. Ayrıca etkinlik kapsamında Kardelen Kadınevi ile Çamaşır ve Tandır evlerinde ücretsiz film gösterimleri yapılırken, çocuklar için Kürtçe çizgi film gösterilecek.

Söyleşi ve paneller Sinema Günleri etkinliklerinde film gösterimlerinin yanı sıra İranlı yönetmenler ile aralarında Coşkun Aral, Reis Çelik, Ezel Akay, Ümit Elçi, Nur Sürer ve Olgun Şimşek gibi oyuncu ve yönetmenlerin katılacağı panel ve söyleşiler düzenlenecek. Öte yandan sinema eleştirmenleri Atilla Dorsay, Sevin Okyay, Ali Hakan ve Mehmet Açar da etkinliğe katılacak.

ÖNCEKİ HABER

LENİN

SONRAKİ HABER

AKP sansürde ısrarlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...