08 Mart 2011 10:27

FT: Hükümeti eleştirmek zorlaşıyor

Financial Times, Türkiye’de Ergenekon soruşturması kapsamındaki son tutuklamalarla, hükümetin soruşturmayı kullandığı yönündeki kaygıların arttığını yazdı.Gazetenin Ankara Muhabiri Delphine Strauss’un imzasını taşıyan haberin başlığı, ‘Türkiye siyasi eleştirileri bastırmakla suçlanıyor’ şeklinde. Nedim

FT: Hükümeti eleştirmek zorlaşıyor
Paylaş

Financial Times, Türkiye’de Ergenekon soruşturması kapsamındaki son tutuklamalarla, hükümetin soruşturmayı kullandığı yönündeki kaygıların arttığını yazdı.

Gazetenin Ankara Muhabiri Delphine Strauss’un imzasını taşıyan haberin başlığı, ‘Türkiye siyasi eleştirileri bastırmakla suçlanıyor’ şeklinde. Nedim Şener’in 18 Şubattaki yazısında kaleme aldığı, “‘Sıra sende. Bavulun hazır mı birader? Kalın pijaman, yün donun tamam mı kardeş?​’ diyorlar” ifadeleriyle başlayan haberde, Şener’in bunları yazdıktan iki hafta sonra gözaltına alındığı belirtiliyor. Yüzlerce kişinin Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetini devirmeye çalışmakla suçlandığını belirten gazete, son tutuklamalarla, Ergenekon ve Balyoz Darbe Planı soruşturmalarının genel seçimden önce AKP’ye karşı eleştirileri bastırmak için kullanıldığı kaygılarının arttığını söylüyor. Haberde ayrıca, son tutuklamaların, sık sık Arap dünyasına reform için model olarak gösterilen bir ülkede, gazetecilere kısıtlamalar getirildiği gerekçesiyle, uluslararası alanda da kınandığı kaydediliyor. Haberde, ‘Çok sayıda kişi başlarda, Türkiye’de askeri darbelere ve bürokrasinin siyasete müdahalelerine son verme aracı olarak gördüklerinden, Ergenekon soruşturmasına destek vermişti. Ancak dört yılı geçen sürecin ve davanın sonuçlanacağı yönünde bir işaret olmadığından şüpheler büyüyor’ ifadeleri yer alıyor. Şener’in tutuklanmasının, davaya destek verenleri bile şaşırttığını belirten gazete, “Şener, esas olarak, polisin Hrant Dink cinayeti soruşturmasındaki ihmalleriyle ilgili yazdığı kitapla tanınıyordu” diyor.

Tutuklanan Ahmet Şık ve Nedim Şener için “Her iki isim de, hem Erdoğan, hem de Fettullah Gülen’in liderliğini yaptığı, üyeleri hükümete sıklıkla sempatiyle bakan ve polis içinde etkin olduğuna inanılan güçlü dini cemaati eleştiriyordu” denildi. Haberde, Türkiye’de gazetecilerin hükümeti eleştirmenin giderek daha da zorlaştığını söylediği de belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Şener: Beni 2 yıl önce hedef almışlar

SONRAKİ HABER

Dersim ilçelerinde 8 Mart etkinleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...