13 Mart 2005 23:00
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinden istifalarla ilgili olarak, "Bunların hepsi çuvalın içindeki çürükler. Bunları ona sayın" dedi.
İstanbul'da Bayburtlu işadamlarıyla bir araya gelen Erdoğan, istifacıları eleştirerek, "Yola çıkarken AKP'nin tüzüğünü biliyorsunuz, programını biliyorsunuz. Bütün bunları bilerek yola çıkıyorsunuz. Ondan sonra dökülüyorsunuz. Biz, yolumuzda emin adımlarla yürüyoruz. Çünkü biz, milletimizin bize verdiği vekalete ve bu vekalet AKP'ye verilmiş bir vekalettir, bu vekaleti yerine getirmenin gayreti içinde olacağız" diye konuştu.
Eğitim ve sağlık alanında yaptıkları icraatları anlatan Erdoğan, hortumlar kesilmeye başlayınca yeni imkânların doğmaya başladığını savundu. Erdoğan, "Hani şimdi bir yerler bağırmaya başladı. Bağırmaya başlamasının sebebi ne biliyor musunuz? Çıkar için bizden imkân sağlayamadıkları için bağırıyorlar. Çünkü daha önce, köşeye sıkıştır, köşeye sıkıştırdıktan sonra iste. Ne iste? Kredi iste" diye konuştu.
İçeride toplantı sürerken otelin önüne gelen MHP'li bir grup, hükümetin Kıbrıs politikasını protesto etti. "Kıbrıs bizimdir, bizim olacak" şeklinde slogan atan gruptakiler, polis ekiplerinin otelin önüne gelmesinin ardından dağıldı.
Evrensel'i Takip Et