09 Mart 2005 22:00

Madrid'de terör zirvesi

İspanya'nın başkenti Madrid'de Mart 2004'te düzenlenen bombalı saldırıların birinci yıldönümü yaklaşırken, kent bir "terör zirvesine" evsahipliği yapıyor.

Paylaş
İspanya'nın başkenti Madrid'de Mart 2004'te düzenlenen bombalı saldırıların birinci yıldönümü yaklaşırken, kent bir "terör zirvesine" evsahipliği yapıyor. Başkent Madrid'de İspanya'nın veliaht prensi Felipe'nin hazır bulunduğu üç gün sürecek uluslararası toplantıya 23 hükümet ve devlet başkanı, 52 ülkeden 200 kadar uzman katılıyor. Toplantıda, "Terörizmin nedenleri", "Terörle mücadele", "Terörizme demokratik yanıtlar" ve "Sivil toplumun rolü" olmak üzere dört ana tema ele alınacak. Toplantı, perşembe günü "Madrid Programı"nın kabulüyle sona erecek. Türkiye'den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı toplantıya, ABD Başkanı ve Rusya Devlet Başkanı George Bush ile Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ile BM Genel Sekreteri Kofi Annan da davetli. Madrid zirvesi öncesinde değerlendirme amaçlı yapılacak toplantıya ise, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner katılacak. Bu arada Erdoğan, Madrid'teki zirve sırasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan ve AB Komisyonu Başkanı Barrosso'yla da bir araya gelecek.


ERDOĞAN'A BRİFİNG Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'da bugün katılacağı "Güvenli Bir Dünya İçin Demokrasi Zirvesi" öncesinde, dün terör brifingi aldı. Madrid zirvesi öncesinde değerlendirme amaçlı yapılan toplantıya, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ve ilgili bürokratlar katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu basın açıklaması yaptı. Çiçek, asayiş ve güvenlik konularının her ülkenin üzerinde önemle durması gereken konular olduğunu belirterek, güvenlik birimlerinin birtakım sorunlarının bu toplantıda ele alındığını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

AP polis şiddetinin takipçisi olacak

SONRAKİ HABER

Rum yönetimi tanıma konusunda ısrarcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...