01 Mart 2005 22:00

SEKA gibi direnecekler

TEKEL'in özelleştirilmesine karşı SEKA gibi direneceklerini belirten Tokatlılar, "Fabrikadan ancak cesedimiz çıkar" diyor. Fabrikanın özelleştirilmesi halinde şehrin köy haline geleceğini söyleyen Tokat halkı, AKP'ye ateş püskürüyor.

Paylaş
TEKEL'in özelleştirilmesine karşı SEKA gibi direneceklerini belirten Tokatlılar, "Fabrikadan ancak cesedimiz çıkar" diyor. Fabrikanın özelleştirilmesi halinde şehrin köy haline geleceğini söyleyen Tokat halkı, AKP'ye ateş püskürüyor. TEKEL'in özelleştirilmesi için 4 Mart gününün ihale başvuruları için son gün olacağını belirten Tek Gıda-İş Tokat Şube Başkanı Bahattin Öztaş, o gün Ankara'da Özelleştirme İdaresinin önünde olacaklarını bildirdi. Olumsuz bir sonuç çıkması halinde SEKA işçileri gibi fabrikaya kapanacaklarını ve halktan destek alacaklarını vurgulayan Öztaş, SEKA'ya müdahale olması halinde de tüm yurtta işbırakacaklarını bildirdi.

Tokat köy olur İşçilerin mücadelesini destekleyen TEKEL Bayi Cemal Kılıç, geçtiğimiz hafta yapılan mitinge esnafın da katıldığını ancak Esnaf Odası'na kepenk kapattırma kararı aldıramadıklarını belirtti. Kılıç, Tokat'tan seçilen AKP'li 5 milletvekilinin istifa etmesini istiyor. Özelleştirmenin Tokat'ı bitireceğini söyleyen ayakkabıcı Kasım Kim, "Bana kalırsa katılım az bile oldu, yüzbinler yürümeliydi" diye konuştu. Eczacı kalfası olan Birol Han ve Mehmet Can, TEKEL'in kapatılması halinde Tokat'ın köyden farkının kalmayacağını, bunun için Tokat Belediyesi ve valiliğinin de bu mücadelede işçiden taraf olması gerektiğini belirttiler.

Devletin neresi büyüyor? Derman Taksi durağında çalışan şoförler de özelleştirmeye karşı. "Devletimiz elbette bir şeyler düşünüyordur ama bence kapkaç olaylarının işsizlikten arttığı bir zamanda yeni işsizler yaratmamak lazım" diyen Metin Yıldırım, şöyle devam etti: "İnsanların ağlanacak durumu var, kimsenin yüzü gülmüyor. Devletin neresi büyüyor bilmem ama biz her gün küçülüyoruz." Babası TEKEL işçisi olan Atatürk Lisesi öğrencisi Arife Kaya, TEKEL'i ölesiye savunacaklarını ve bir daha AKP'ye oy vermeyeceklerini söyledi. "Fabrikadan ancak cesedimiz çıkar" diyen TEKEL işçisi Ali Uncu, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söylerken, AKP'nin gelmiş geçmiş en acımasız ve işçi düşmanı hükümet olduğunu ifade eden Tahir Ak ise "SEKA işçileri bizim için bir kıvılcım oldu, bu kıvılcımı ateş topuna çevirmeliyiz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Milletten vekile TOKAT

SONRAKİ HABER

Türk-iş'ten işçiye
   duyarlı olun çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...