01 Mart 2005 22:00

Milletten vekile TOKAT

Özelleştirmeyi savunan ve buna karşı çıkan işçilere "bir avuç çapulcu" diyen Milletvekili Ergun Dağarcıoğlu, Tokat'ta TEKEL işçileri tarafından tartaklandı.

Paylaş
AKP Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu, Sigara Fabrikası işçileri tarafından fabrikada tartaklandı. Tokat'ta bir yerel televizyona konuk olan Ergun Dağcıoğlu'nun TEKEL'in özelleştirilmesine ilişkin değerlendirmeleri tepkilere neden oldu. Programda özelleştirmeyi savunan AKP'li milletvekili, "TEKEL'in zarar ettiğini, işçilerin gerçekleri bilmeden konuştuğunu, işçilerin 4C Yasası kapsamında işsiz kalmayacaklarını, fakat işçilerin bunu bir türlü anlamadığını" ileri sürdü. TEKEL'in özelleştirilmesine karşı olanları ve işçileri "bir avuç çapulcu" olarak niteleyen Dağcıoğlu, kararlı olduklarını ve tüm tepkilere rağmen bu özelleştirmenin gerçekleşeceğini söyledi. Program sırasında yayına telefonla bağlanan birçok işçi, milletvekiline tepki göstererek fabrikanın özelleştirilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdiler.

Masaların altına saklandı Ertesi gün TEKEL'i ziyaret eden Dağcıoğlu, burada da işçilerin tepkisiyle karşılaştı. Görüştüğümüz işçiler, vekilin fabrikaya gelerek "Televizyon programına katılan işçilerin isimlerini tespit edip, gereğini yapın" şeklinde talimat verdiğini söylediler. İşçiler olayı şu şekilde anlattılar: "Televizyonda söyledikleri işçilerde şok etkisi yarattı. Herkes vekile ve AKP'ye çok sinirlendi. Ertesi gün fabrikayı ziyaretini öğrenince yaklaşık 700 işçi vekilin yanına gittik ve 'Seka yalnız değildir', "Burası SEKA', 'Yılgınlık yok direniş var', 'Fabrikamızı kapattırmayız' sloganlarını atarak yuhaladık. Daha sonra etrafını saran kimi işçiler vekili yumrukladılar. Masaların altına saklanarak kurtulmaya çalıştı."

Vardiya çıkışında eylem Özelleştirmeye karşı artık gözlerini kararttıklarını söyleyen işçiler, en çok genel grev meselesini tartıştıklarını belirterek, her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdiler. Aynı gün vardiya değişiminde buluşan iki vardiyanın işçileri, yürüyüş yaptı. Yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla yapılan yürüyüş sırasında işçiler sık sık "AKP şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganını attılar.




DAĞCIOĞLU DAYAĞI YALANLADI Öte taraftan dün bir açıklama yapan AKP Milletvekili Ergun Dağcıoğlu, kendisine yönelik herhangi bir saldırı olmadığını, iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Dağcıoğlu, AKP il binasında yaptığı açıklamada, "Fabrika müdürünü ziyarete gitmiştim. İşçiler de bizimle yemekhanede görüşmek istemiş. İsteklerini kabul ettik. Görüşme esnasında arka taraftan 2-3 kişi görüşmeyi provoke etti. Arka tarafta hareketlenme oldu. Bazı slogan atan arkadaşlar ve salonu terkedenler oldu. İşçilerle aramda arbede falan yaşanmadı" dedi. Yemekhaneden işçilerin ayrılması için biraz beklediğini söyleyen Dağcıoğlu, Güneş TV Kameramanı Hadi Türk'ün kamerasından kasetin alınması konusunda bilgisi olmadığını söyledi.




KAMERAMANIN KASETİNİ ALDILAR Olay sırasında fabrikada bulunan ve ziyareti görüntülemek üzere fabrikaya giden yerel televizyon kameramanı Hadi Türk ise fabrika çıkışında şu açıklamayı yaptı: "İçerde büyük bir karmaşa vardı. İşçiler slogan atıyorlardı ve çok kalabalıklardı. Milletvekili konuşmak istedi, tam konuşacağı sırada ortalık karıştı, tam göremedim ama sanırım milletvekilini dövdüler. Çekim yaparken aşağı indirildim ve kamerayı elimden aldılar. Daha sonra kamerayı geri getirdiklerinde içinden kasetin alınmış olduğunu gördüm."

ÖNCEKİ HABER

AKP'de bir istifa daha

SONRAKİ HABER

SEKA gibi direnecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...