26 Şubat 2005 22:00

Tokat'ta bugün miting var

TEKEL işçileri, çevre illerden de işçilerin katılımıyla özelleştirmeye karşı miting yapacak. Tek Gıda-İş Tokat Şube Başkanı Öztaş, cesetlerini çiğnetmeden işyerini bırakmayacaklarını söyledi.

Paylaş
Tokat TEKEL işçileri bugün yapacakları mitingle "babalar gibi satarım" diyen hükümete meydan okuyacak. TEKEL işçileri özelleştirmenin durdurulması için halkı da mücadeleye katılmaya çağırdılar. Tokat TEKEL'de 1300 işçi çalışıyor. Mitinge işçilerin ailelerinin yanı sıra çevre illerden de katılım sağlanacak. Hükümetlerin özelleştirmeleri halkı kandırarak gerçekleştirdiğini söyleyen Tek Gıda-İş Tokat Şube Başkanı Bahattin Öztaş, "fabrikanın zarar ettiği" söylemlerinin doğru olmadığını, 3.5 trilyon lira getirisi olduğunu kaydetti. Art niyetli bir şekilde PETKİM, TÜPRAŞ, Telekom, TEKEL gibi işletmelerin peşkeş çekildiğini vurgulayan Öztaş, cesetlerini çiğnetmeden işyerini bırakmayacaklarını söyledi. TEKEL'in 1998 yılından beri özelleştirilmek istendiğini ancak saldırıları püskürttüklerini hatırlatan Öztaş, SEKA işçilerinin yarattığı kıvılcımı ateş topuna çevireceklerini belirtti. İşçiler ise şunları söyledi: "Fabrika zarar ettiği için değil Başbakan ve uluslararası şirketlerin programında olduğu için fabrikalarımızı özelleştiriyorlar. Bizler SEKA işçilerinin başlattığı mücadeleyi sürdüreceğiz." Tokatlıların ilk günlerde duyarlı olmadıklarını ancak son günlerde artan eylemlerle birlikte, onların da destek verdiğini anlatan işçiler, halkı mitinge katılmaya çağırdılar.

Esnaftan destek Tokatlı esnaflar da dükkân camlarına TEKEL'in kapatılmamasına karşı hazırlanan afişleri asarak işçilere destek veriyor. TEKEL'de servis şöförü olan Akif Yurt, fabrikanın özelleştirilmesine izin vermenin ülkeyi teslim etmek anlamına geldiğini kaydetti. TEKEL'in satılmasının tokat'ın ekonomisini olumsuz etkileyeceğini belirten Esnaf Eyüp Demir "Buna karşı olduğuğumuz için bizlerde mitinge destek vereceğiz" diye konuştu. Yazılı açıklama yapan EMEP Tokat İl Yönetimi çevre illlerinden katılım sağlayarak miting günü işçilerin yanında yer alacaklarını bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Sır toplantıda ne konuşuldu?

SONRAKİ HABER

Halkın desteği alınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...