06 Şubat 2005 22:00

Fenerbahçe Tiyatrosu açıldı

İstanbul'un Anadolu yakası yeni bir sahneye kavuştu. Fenerbahçe Tiyatrosu, Fenerbahçe Stadı yanında, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Binası'nın içinde 110 kişilik salonuyla seyircileri ağırlamaya başladı.

Paylaş
İstanbul'un Anadolu yakası yeni bir sahneye kavuştu. Fenerbahçe Tiyatrosu, Fenerbahçe Stadı yanında, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Binası'nın içinde 110 kişilik salonuyla seyircileri ağırlamaya başladı. 5 Şubat'ta perde açan salonda, iki ayrı tarzda komedi ve bir de Macbeth projesi yer alıyor. Sezona hızlı giren Fenerbahçe Tiyatrosu sergileyeceği yepyeni oyunlarla seyircisine farklı bir repertuar sunmayı amaçlıyor. Fenerbahçe Tiyatrosu, çoğunlukla yeni yazılmış ve özellikle tiyatro sahnelerine ilk defa "merhaba" diyen yeni projelerin seyirciyle tanışması için bir fırsat yaratacak. "Zerrin" adlı komedi oyunuyla önceki gün sahne açan Fenerbahçe Tiyatrosu, 12 Şubat'ta 'Macbeth' ve 19 Şubat'ta "Fener-Up" ile gerçekleştirdiği üç prömiyer ve ayrıca her cumartesi/pazar, saat 13.00'te de "Konuşan Taş" isimli müzikli çocuk oyunuyla konuklarını ağırlayacak.

"Zerrin" Tiyatronun ilk oyunu "Zerrin", yalnız yaşayan bir kadının hayatının anlatıldığı bir komedi. Can Doğan'ın yazdığı, Gülen İpek Abalı'nın yönettiği, Ethel Mulinas Araf ve Emin Palalıoğlu'nun oynadığı oyunun dekor ve kostümü Melih Aşanlı'ya ait. "Macbeth" ise 12 Şubat Cumartesi saat 21.00'de prömiyerini yapacak. 19 Şubat'ta prömiyerini yapacak olan "Fener-Up" adlı oyun ise bir maç süresi kadar, yani 45 dakikalık iki bölümden oluşan bir oyun. "6-0'lık bir şov" denilen oyunda, Can Doğan sahnede modern bir meddahlık hikâyesi anlatıyor. Doğan, Fenerbahçe Cumhuriyeti'nin eğlenceli anılarıyla, Türk Futbolu'na tarihsel bir bakış sunuyor. Oyunun yönetmeni ise Emin Palalıoğlu...

ÖNCEKİ HABER

Yerel Yönetimler ve
   Personel Rejimi'nde TSE DAMGASI

SONRAKİ HABER

Tiyatro dergisi 15 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...