01 Şubat 2005 22:00

Limanlarda tepki var

İzmir Limanı işçileri, özelleştirmeye karşı işbıraktı. Ödenmeyen ikramiye ve toplusözleşmeden doğan ücret farklarını da isteyen işçiler, saat 13.00-14.00 arasında çalışmadı.

Paylaş
İzmir Limanı işçileri, özelleştirmeye karşı işbıraktı. Ödenmeyen ikramiye ve toplusözleşmeden doğan ücret farklarını da isteyen işçiler, saat 13.00-14.00 arasında çalışmadı. Limanın (B) kapısında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Liman-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Muammer Kurt, limanların özelleştirme kapsamına alındıktan sonra TCDD'nin işçilere ödeme yapamaz duruma geldiğini belirtti. Kurt, "Bu limanlar TCDD'nin elinden çıkarsa trenlere mazotu nereden alacaklar? Demiryolları personelinin ücretlerini nasıl ödeyecekler?" diye sordu. Ücretlerinin ödenmemesi halinde işbırakma eylemlerine devam edeceklerini bildiren Kurt, "Limanlar sahipsiz değildir. Limanlarımızı kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz" dedi.

Mersin'de 400 kişi yürüdü Mersin Limanı'nın özelleştirilmesini protesto eden Liman- İş Mersin Şubesi üyesi işçiler AKP Hükümeti'ni istifaya çağırdı. Yemekhane önünde toplanan yaklaşık 400 işçi liman müdürlüğüne kadar, "Limanlar halkındır satılamaz", "Hükümet istifa", "AKP şaşırma, sabrımızı taşırma", "Direne direne kazanacağız", "Üreten biz yöneten de biz olacağız" sloganları ile yürüdü. "Limanları çetelere teslim etmeyeceğiz" yazılı pankart taşıyan işçiler adına konuşan şube başkanı Recep Özbey, "Limanlarımızı sattırmayacağız. Siyasi iktidarın direnmesi durumunda, bizde 2005 yılını mücadele ve direniş yılı olarak ilan ediyoruz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

SEKA'dan TEKEL'e çağrı

SONRAKİ HABER

Gözler DİSK/Tekstil'e çevrildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...