31 Ocak 2005 22:00

Asil Çelik'te grev başladı

Asil Çelik Fabrikası işçileri, patronun dayattığı yüzde 5'lik zammı kabul etmeyerek greve çıktı. Birleşik Metal-İş üyesi 450 işçinin çalıştığı fabrikada patron ilk önce sıfır zam dayatmış daha sonra yüzde 1 zam önermiş en son yüzde 5'e kadar çıkmıştı.

Paylaş
Asil Çelik Fabrikası işçileri, patronun dayattığı yüzde 5'lik zammı kabul etmeyerek greve çıktı. Birleşik Metal-İş üyesi 450 işçinin çalıştığı fabrikada patron ilk önce sıfır zam dayatmış daha sonra yüzde 1 zam önermiş en son yüzde 5'e kadar çıkmıştı. Birleşik Metal-İş Sendikası ortalama yüzde 26 zam istiyordu. Görüşmelerde anlaşma sağlananaması üzerine işçiler dün "Yaşasın işçilerin birliği", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları eşliğinde grev pankartını astılar. Fabrika giriş kapısı önünde toplanan Asil Çelik işçilerine Grammer işçileri, Prelli Kablo ve Sistemleri Fabrikası işçileri ve DİSK/Tekstil Bursa Şube yöneticileri destek verdi.

'Yüzde 5'i ciddiye almayız' Asil Çelik'te özelleştirildiği 2000 yılından bu yana sürekli sorun yaşandığını söyleyen Birleşik Metal-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Kılıç, "Asgari ücrete yüzde 10 artışın sağlandığı bir dönemde yüzde 5'lik bir teklif getirilmesinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur" diye konuştu. "Aslında sözün bittiği yerdeyiz. Şimdi yapılacak şeyi yapıyoruz" Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da her türlü olumsuzluğa karşı grevi başarıya ulaştıracaklarını ifade etti. İşyeri Baş Temsilcisi Hüseyin Gül ise işçilerin kararlı olduğunu ve geri adım atmayacaklarını bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçisi de direnecek

SONRAKİ HABER

Özelleştirmeye tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...