30 Ocak 2005 22:00

Direnişi zayıflatma çabası

SEKA direnişini zayıflatmak isteyen Özelleştirme İdaresi, işçileri ziyaret edenlerin fabrikaya girmesini engellemeye çalışıyor. İşçiler ve sendikacılar ise buna izin vermiyor.

Paylaş
SEKA İzmit İşletmesi'nin kapatılmasına yönelik mahkeme kararını sevinçle karşılayan işçiler, karar iptal edilene kadar fabrikada beklemeyi sürdürmekte kararlı. Bu karara itiraz edeceğini açıklayan Özelleştirme İdaresi'nin isteği ile son günlerde fabrikaya giriş çıkışlarda ziyaretçilere ve basına engeller çıkartılıyor. Bu tutumun ziyaretlerle güçlenen direnişi engellemeye yönelik olduğunu söyleyen Selüloz-İş Genel Sekreteri Halil Bahçeci, "Ama bizler ve işçiler buna izin vermiyoruz" diye konuştu. İşçilerin fabrikayı terketmediğini, ailelerin de her gün ziyarete geldiğini dile getiren Bahçeci, işçilerin de 3 vardiya halinde nöbet tuttuklarını söyledi. Kazan dairesi, mamül ambarları ve enerji bölümünde bakım çalışmasına katılan işçilerin dışında kalanların yemekhanede beklediğini söyleyen Bahçeci, direnişin mahkeme öncesindeki gibi sürdüğünü söyledi.

Şimdi daha kararlıyız SEKA'nın çıraklık okulundan mezun olan 23 yıllık işçi İsmail Özman, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın IMF programını uygulayarak tarımı ve sanayiyi yok etmek istediğini belirtti. "1998 direnişinde durumumuz daha iyiydi. Hammadde vardı ve müessese müdürü üretimden yanaydı. Belediye başka, iktidar başka partideydi. Şimdi üretim yok. Belediyesi, iktidarı aynı kafada ama biz daha kararlıyız" diyen Özman, başka gidecek bir yerlerinin olmadığını ve Erdoğan'ın politiklarına karşı direneceklerini kaydetti.

Patronların partisi 15 yıllık işçi Recai Ercan da çıraklık okulundan mezun. "ANAP, DYP bütün partiler böyleydi. Farklı olsun dedik AKP'ye oy verdik. AKP'de sermayeden yana. Amerika'dan çok Amerakıncı. Böyle gelmiş böyle gidiyor. En azından direnişle kırabiliriz bu gidişi" diyen Ercan, AKP'nin patronların partisi olduğunu dile getirdi. Kapatma kararını geri aldırsalar bile aynı durumun 2-3 yıl sonra yeniden karşılarına çıkacağını belirten Ercan, bundan sonra üretime geçilmesi için çaba sarfetmeleri gerektiğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin talepleri reddedilmeli

SONRAKİ HABER

Bir de teşekkür bekliyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...