30 Ocak 2005 22:00

Seçime değil, direnişe destek

Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Irak'taki seçimleri protesto amacıyla İstanbul'da miting düzenlendi. Irak'taki seçimin, işgali pekiştirmeyi amaçladığını belirten eylemciler, Irak halkının direnişinin seçim oyununu boşa çıkaracağını belirttiler.

Paylaş
Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Irak'taki seçimleri protesto amacıyla İstanbul Kadıköy'de miting düzenledi. Dün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin önünde toplanan 1000'i aşkın kişi, "İşgale direnen Irak halkı seçim oyununu bozacak" yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. ABD aleyhtarı sloganlarla Kadıköy İskele Meydanı'na ulaşan grubun burada gerçekleştirdiği miting sırasında, "Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu" adına basın açıklaması okuyan Suzan Zengin, Irak'ta seçim adı altında yeni bir oyunun gündeme getirilmek istendiğini söyledi. Zengin, "Emperyalist işgal güçleri, Irak halkına dayattıkları bu seçim oyunu ile kendilerine hizmette kusur etmeyecek kukla bir iktidarı iş başına getirmeye çalışmaktadırlar" dedi. Böylece işgalin kalıcılaştırılmak ve meşrulaştırılmak istendiğini vurgulayan Zengin, Irak'taki seçimin hiçbir biçimde meşru olmadığını ve Iraklılar'ın direnerek bu seçim oyununu bozacaklarını kaydetti. Irak'taki Ebu Garip hapishanesinden yansıyan işkence fotoğraflarını hatırlatan Zengin, "ABD askerleri gibi İngiliz askerleri de bu zulmü tekrarlamış ve dünya işgal güçlerinin, emperyalistlerin gerçek insan hakları yaklaşımını görmüşlerdir. Irak'ta yapılan seçim de bu aldatmacanın bir uzantısıdır. Bugün ne Türk, ne Kürt, ne Arap ne de İspanyoluz. Bugün halkların kardeşliği için, Irak'taki direnişe destek için buradayız. ABD tankları altında ezilen sadece Irak halkı değil, tüm insanlığın onurudur. Kadıköy'den Bağdat'a, İstanbul'dan Felluce'ye uzanıyor ve Irak'taki direnişe destek veriyoruz" dedi. Suzan Zengin'in açıklamasının ardından Grup Vardiya, Gece Tutuştu ve Grup Yorum'un türküleri eşliğinde halaylar çekildi.

Silah zoruyla oy! Açıklamadan sonra Tohum Kültür Merkezi'nin sergilediği tiyatro oyununda, üzerinde "Dünyanın tek hakimi ABD'ye oy ver", "Sınırsız özgürlüğe oy ver. William Bush", "Dikkat demokrasi var kaçabilir" yazılı kartondan seçim sandığı taşıyan temsili bir ABD askeri, silah zoruyla Iraklılar'dan oy istedi. Grup, oyunun ardından bir ABD bayrağını yaktı. Davul eşliğinde bir süre halay çeken kalabalık, polisin yoğun önlemleri altında dağıldı.

ÖNCEKİ HABER

Dolandırıcılık operasyonu

SONRAKİ HABER

Demokrasi için
   birleşik mücadele zorunlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...