28 Ocak 2005 22:00

İBŞT yine karıştı

İstanbul Şehir Tiyatroları'nda Mazlum Kiper'in genel sanat yönetmenliğine getirilmesi ile oluşan olumlu havanın ardından, seçilmiş sanatçı temsilcisinin Yönetim Kurulu'ndan uzaklaştırılması kafaları karıştırdı.

Paylaş
Siyasi müdahale ve soruşturmalarla geçen bir dönemin ardından Mazlum Kiper'in Genel Sanat Yönetmenliği'ne getirilmesiyle "suların durulduğu" beklentisi oluşan İstanbul Şehir Tiyatroları'nda, yeni bir görevden alma kararıyla yeniden tartışma başladı. Seçimle gelen sanatçı temsilcisi Volkan Sağırosmanoğlu, ani bir kararla ve yasadışı biçimde Yönetim Kurulu'ndaki görevinden uzaklaştırıldı. Pazartesi günü için de Genel Kurul toplanması kararı alındığı ifade ediliyor.

Seçilmiş üye seçimsiz gitti! Volkan Sağırosmanoğlu, görevden uzaklaştırma yazısının dün kendisine ulaştığını belirterek, kararının hukukdışı olduğunu söyledi. Yönetim Kurulu'nda sanatçıların seçtiği sanatkar üye olarak bulunduğuna dikkat çeken Sağırosmanoğlu, "İBŞT Müdür Vekili Mehmet Acarcı'nın imzasını taşıyan, Yönetim Kurulu üyeliğimin düşürülmesine ilişkin yazı bugün (dün) elime ulaştı. Herhangi bir gerekçenin dile getirilmediği bu karar, hukukdışı. Çünkü, ben atama ile gelmedim, beni sanatçılar temsilci olarak seçtiler" dedi.

'Bu bir komplo' Genel Kurulu Genel Sanat Yönetmeni Mazlum Kiper'in değil, müdür vekilinin toplantıya çağırdığına dikkat çeken Sağırosmanoğlu, sürecin hukuka uygun olmadığını savundu. Yaşananlara ilişkin şu anda net bir şey söylemenin zor olduğunu belirten Sağırosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önceden hazırlanmış bir komplo olduğunu düşünüyorum. Karar bugün tebliğ ediliyor, hemen yasal olmayan bir biçimde Müdür Vekili Genel Kurul'u seçime gitmek üzere topluyor. Tüm bunlar Genel Sanat Yönetmeni Mazlum Kiper'in bilgisi dışında gelişiyor. İlginç bir nokta da, kararın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı İskender Pala'nın görevi bırakmasından bir gün önce onaylanmış olması". Şehir Tiyatrosu sanatçılarının, sanatçı temsilcisi seçimi yapılması planlanan Pazartesi günkü Genel Kurul'a katılmayarak tepki göstereceği dile getiriliyor.

ÖNCEKİ HABER

Tanrı Diyonisos'un armağanı

SONRAKİ HABER

Müzikli komediyle savaş eleştirisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa