18 Ekim 2011 15:21

‘Tahliyeler vicdanımızı kanattı’

Hizbullah ana davasında yargılanan 6 sanığın serbest bırakılmasına mağdur ailelerden tepki geldi. 1993 yılında Silvan’da gündüz herkesin gözü önünde silahlı üç kişi tarafından kaçırılan Mehmet Veysi Sezer’in kardeşi Mehmet Zeki Sezer tahliyelere tepkili. Hizbullah davasından yargılananların serbest bırakılmasın

‘Tahliyeler vicdanımızı kanattı’
Paylaş
Mehmet Aslanoğlu

Silvan’da boya badana işi yapan Mehmet Zeki Sezer, abisi M. Veysi Sezer’in gündüz, herkesin gözü önünde silahlı üç kişi tarafından kaçırıldığını söyledi. O günden beri abisinden haber alamadıklarını, cesedine ulaşamadıklarını ifade eden Sezer “Silvan’da herkesin gözleri önünde 930 kişi katledildi. Saldırganlar yakalanıyor ama ertesi gün tekrar salıveriliyordu. Onlar da cinayetlere devam ediyordu” dedi.

FAİLİ MEÇHULLE YÜZLEŞMEDEN BARIŞ OLMAZ

Şimdiye kadar İHD’ye başvuru yaptığını, İHD ile birlikte abisinin kaçırılmasına ilişkin bir belgesel hazırladığını, savcılığa yaptığı başvuruda abisini kaçıranların ismini tek tek verdiğini söyleyen M. Zeki Sezer “Ancak biz ağabeyimin en azından cesedine ulaşmayı, katillerinin yargılanıp cezalandırılmasını beklerken, failler ödüllendirildi bu tahliyelerle. Bizim kimseye kinimiz yok. Biz barış istiyoruz. Ama barış için de 17 bin faili meçhul ile yüzleşilmesi gerekiyor” dedi. Ergenekon ve benzeri davalarla derin devletle ve onun kirli işleriyle hesaplaşılıyor havası verildiğini, Kürt açılımı adı altında demokratikleşme havası yaratıldığını söyleyen Sezer  “Ancak 17 bin faili meçhul cinayetin sorumluları ortaya çıkarılmadan, yargılanmadan,  ne bu davalara inanırız, ne de açılıma. Hepsi fos çıktı. Açılım somut uygulamalarla olur. 17 bin faili meçhul ile hesaplaşarak, yüzleşerek olur. Katillerini serbest bırakarak değil. Şimdi Arif Doğan her şeyi itiraf etti. Kimleri kullandıklarını, nasıl cinayet işlediklerini anlattı. Ablukadir Aygan anlattı. Her şey ortada. Ama kimseden hesap sorulduğu yok. Bu hep vicdanımızı kanatacak.  Demokratikleşme ve açılım söylemlerine nasıl inanalım” dedi.
(Diyarbakır/EVRENSEL)


HİZBULLAH DAVASINDA NE OLDU?

Hizbullah terör örgütünün askeri kanat sorumlusu olduğu iddia edilen ve CMK’nın tutukluluk süresini düzenleyen 102.Maddesi kapsamında tahliye edildikten 13 gün sonra, Hizbullah’a yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Hacı İnan’ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi. Duruşmada Hacı İnan’ın ve örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Mehmet Bahattin Temel’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 18 sanık hazır bulundu. Mahkemedeki konuşmasında Hacı İnan çarpıcı açıklamalarda bulundu:
-”Cumhurbaşkanı, Başbakan olan zat ile ‘80 öncesi beraber çalıştık. Onlar da aynı ıstırabı yaşadılar. Doğulu olsalardı belki de benim yaşadığım durumu yaşayacaktı. Cumhurbaşkanı dindar. Ben ona karşı niye terör uygulayayım. Referandumda evet oyu kullandım. Bu topraklarda Müslüman halka baskı vardı”
-”Yavaş yavaş bu durum değişiyor. Halk sabretti karşılığını alıyor. Bu süreci olumlu buluyoruz. Müslümanların hayrınadır. Niye bu süreci terörize edeyim. Baskılar yavaş yavaş kalkıyor niye yerin altına ineyim” dedi”
Duruşmada sanık ve avukatların savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak Tutuklu Sanıklar Mehmet Bahattin Temel, Fikret Gültekin, Sait Şahin, Mehmet Şefik Temel’in oy çokluğuyla, Hacı İnan ve Mehmet Eşin’in ise, oybirliğiyle tahliyesine karar verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadını dibe doğru itiyoruz!

SONRAKİ HABER

Cinayet ticari sır oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...