19 Ocak 2005 22:00

Hükümet SEKA'lıya bayramı zehir etti

AKP Hükümeti'nin SEKA İzmit İşletmesi'nin 27 Ocak'ta kapatılmasına ilişkin kararını protesto eden işçiler, eş ve çocuklarıyla fabrikaya kapandı.

Paylaş
"SEKA'nın kapatılması kararı almakla SEKA işçileirinin ve ailelerinin hayatını kararttınız. Bu kararı alırken o imzayı atarken elleriniz hiç mi titremedi? Bu insanlar aç yatarken siz tok uyuyabilecek misiniz? Nerde Müslümanlığınız? SEKA'yı kapatıp işçiyi mağdur etmeyeceğiz diyorsunuz. Eğer açıklamanız asgari ücretle 5 kişilik ailesini geçindirmesi ve 2 çocuğunu okutmasıysa bir gün de siz deneyin." Başbakan Tayyip Erdoğan'a önceki gün bu kartları gönderen SEKA işçileri, eşleri ve çocukları, SEKA'nın 27 Ocak'ta kapatılması kararına karşı dün de fabrikaya kapandılar. Fabrika önünde toplanan işçilere Türk-İş yöneticileri ve bağlı sendikaların genel başkanları, Kocaeli Sendikalar Birliği, esnaflar, kitle örgütleri, siyasi partiler, KİGEM ve il milletvekilleri de destek verdi. Eyleme katılan 2 bini aşkın kişi "Bizim SEKA'dan ölümüz çıkar", "İbo (Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu) Allah belanı versin", "Tayyip uşağı burada bitti", "Direne direne kazanacağız", "SEKA'ya kalkan eller kırılır" sloganlarını attı.

Kapatamazlar Selüloz-İş Kocaeli Şube Başkanı Adnan Uyar, kapatma kararını tanımadıklarını ve bir yere gitmeyeceklerini söyledi. Genel Başkan Ergin Alşan ise 98 direnişinde şimdi Orman Bakanı olan Osman Pepe'nin yanlarına gelerek emekten bahsettiğini, şimdi ise fabrikayı kapattıklarını anlattı. Alşan "Kapatamayacaksınız. İşçiler ne yapacaklarını zaten biliyor. Fabrikadan bir daha çıkmıyoruz. Sabrımız taştı. Bu direnişimiz büyüyerek devam edecek" diye konuştu. Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel de SEKA işçisinin başlattığı mücadelenin asıl bayram olduğunu söyledi. "Ya ölümüzü buradan çıkarırlar ya da kararı geri alırlar" diyen Türkel, SEKA işçinin mücadelesinin, özelleştirme ile karşı karşıya olan tüm işçilerin ve emekçilerin mücadelesi olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından işçiler fabrikaya girdiler.

ÖNCEKİ HABER

Günay'ın adaylık kriteri!

SONRAKİ HABER

'Fabrikadan ölümüz çıkar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...