18 Ocak 2005 22:00

Vergi iadesinde son günler

Vergi iadesi (indirimi) sisteminden yararlananlar için son günler yaklaşıyor. Ücretlilerin 2004 yılı hacamalarına ilişkin belgelerini en son bayram sonundaki ilk iş günü olan 24 Ocak 2005 tarihinde çalıştıkları işyerlerine vermeleri gerekiyor.

Paylaş
Vergi iadesi (indirimi) sisteminden yararlananlar için son günler yaklaşıyor. Ücretlilerin 2004 yılı hacamalarına ilişkin belgelerini en son bayram sonundaki ilk iş günü olan 24 Ocak 2005 tarihinde çalıştıkları işyerlerine vermeleri gerekiyor. Emeklilerin süresi 31 Ocak 2005 tarihinde son buluyor. Ücretlilerin 2004 yılı vergi matrahları tutarında belge vermeleri halinde 3 milyarlık belgeleri için yüzde 8 oranında (240 YTL), sonraki 3 milyarlık belgeleri için yüzde 6 oranında (180 YTL), 6 milyardan fazlası içinse yüzde 4 oranında vergi indiriminden yararlanabilmeleri mümkün. Asgari ücretliler, 4.420 milyonluk geçerli belge vermeleri halinde 325 milyon (325 YTL) vergi indiriminden yararlanacaklar. Ücretlilerin kendileri, eşi ve çocukları için yaptığı harcamalardan belgelendirdikleri aşağıdaki harcamaların vergi indiriminden yararlandırılması gerekiyor.
  • Eğitim giderleri: Eğitim ve öğretim kurumları ile anaokulu, kreş ve dersanelere eğitim amacıyla yapılan ödemeler, kurs ücretleri, kitap, defter, kırtasiye giderleri.
  • Sağlık giderleri: Ücretlilerin yaptığı ilaç masrafı, özel hastane giderleri, muayene, tahlil, fizik tedavi ve diş protez ürcetleri, gözlük ve lens alımları gibi sağlık harcamaları, kanun kapsamındaki harcamalar.
  • Gıda harcamaları: Her türlü yiyecek ve içecek için yapılan harcamalar. Ancak sigara, alköllü içecek ve bira bu kapsamda değil.
  • Giyim giderleri: Kumaş, hazır elbise, ayakkabı, iç çamaşırı, çorap, kemer gibi giyim eşyaları için yapılan harcamalar ile bunların dikim, tamir masrafları.
  • Kira giderleri: İkamet edilen konut için yapılan kira ödemelerinin tamamı.

  • ÖNCEKİ HABER

    Her şey Cargill için

    SONRAKİ HABER

    Petrol fiyatları 50 dolar sınırında

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...