14 Ocak 2005 22:00

Kemal Derviş'ten Livaneli'ye destek

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Derviş Zülfü Livaneli'nin gösterdiği çabayı olumlu bulduğunu ancak kurultay öncesi kavganın içinde yer almayacağını söyledi.

Paylaş
CHP İstanbul Milletvekili Kemal Derviş Zülfü Livaneli'nin gösterdiği çabayı olumlu bulduğunu ancak kurultay öncesi kavganın içinde yer almayacağını söyledi. Derviş yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki sosyal demokrasinin uluslararası seviyede gelişmesi için çaba sarfettiğini savunarak, bunun için de kitaplar yazdığını ve yazmakta olduğunu belirtti. Derviş, "CHP bünyesindeki kurultay öncesi, kırıcı ve yıkıcı kavganın içine girmeyi hiç düşünmüyorum. Yıllardır sevdiğim, saydığım insanları kırmak da istemiyorum" dedi. Bütün olumsuzluklara rağmen, bir uzlaşı ortamının doğmasını istediğini kaydeden derviş, "Zülfü Livaneli'nin ve başka arkadaşların bu doğrultuda gösterdikleri çabayı olumlu buluyorum" dedi.

'Baykal çeşme bile yapmadı' Erzurum'da bir lokantada partili delegelerle bir araya gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Baykal'a yüklendi. Sarıgül, "Bir komutan muharebe meydanında kendi canını kurtarma derdine düşmüşse vatanını asla ve asla kurtaramaz. Bugün CHP'nin içinde bulunduğu durum budur. CHP'yi kurtarma mücadelesini Erzurum'da başlatıyorum" dedi. Sarıgül, önlerinin antidemokratik yollarla kesilmek istendiğini de öne sürdü. Sarıgül, Baykal'ın 1970'den beri Türk siyasetinde olduğunu belirterek, "Yaptığı bir tane çeşme, ürettiği bir tane projesi bulunmuyor" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Kıbrıs, Davos'a taşınıyor

SONRAKİ HABER

ÖDP: Avrupa Anayasası'na hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...