11 Ocak 2005 22:00

Sorumlular cezalandırılsın

Emeğin Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, bölge illerinde son günlerde yaşanan yargısız infaz ve ortaya çıkan toplu mezarlar karşısında sessiz kalan AKP Hükümeti'ne tepki gösterdi.

Paylaş
Emeğin Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, bölge illerinde son günlerde yaşanan yargısız infaz ve ortaya çıkan toplu mezarlar karşısında sessiz kalan AKP Hükümeti'ne tepki gösterdi. EMEP'liler, sorumluların yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmasını istedi. PERPA önünde toplanan EMEP'liler, "Faili meçhullerin, yargısız infazların, toplu mezarların ve kayıpların sorumluları yargılansın" yazılı pankart açarak sloganlar eşliğinde AKP İstanbul İl Örgütü'ne yürüdüler. Burada konuşan EMEP İstanbul İl Başkanı Kamil Tekin Sürek, son günlerde 'yine korkunç' haberler gelmeye başladığını belirterek, bölgedeki yargısız infazlara dikkat çekti. Bütün bu gelişmeler karşısında yargının kaplumbağa hızıyla hareket ettiğini vurgulayan Sürek, AKP'nin ise olayları izlemekle yetindiğini kaydetti.

'Peşini bırakmayacağız' Kürt sorununun çözülmesi, barışın sağlanması için mutlaka faili meçhul cinayetlerin ve yargısız infazların faillerinin bulunması gerektiğini belirten Sürek, "AB'ye girme sürecinde her demeçlerinde demokrasiden söz eden, işkenceye sıfır tolerans diyen AKP yetkilileri ve başbakan yargısız infazlar, toplu mezarlar ve failleri ortaya çıkmamış cinayetler hakkında tek kelime etmiyor" dedi. EMEP'in ve demokratik kamuoyunun, cinayetlerin ve faillerin peşlerini bırakmayacağına dikkat çeken Sürek, AKP Hükümeti'ni, cinayetlere karşı sessiz kalmaması, suçluları korumaması ve cinayetleri örtbas etmemesi için uyardı.

ÖNCEKİ HABER

İşte böyle zarar ettiriliyor

SONRAKİ HABER

Köy Hizmetleri operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa