09 Ocak 2005 22:00

Henüz geç değil

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin yasanın Meclis'ten geçirilmesinin "Mücadelenin bitiği" anlamına gelmediğini söyleyen sendika ve meslek odalarının Adana temsilcileri, genel grevin hayata geçirilmesi halinde hükümete geri adım attırılabileceğini söylediler.

Paylaş
SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin yasanın Meclis'ten geçirilmesinin "Mücadelenin bitiği" anlamına gelmediğini söyleyen sendika ve meslek odalarının Adana temsilcileri, genel grevin hayata geçirilmesi halinde hükümete geri adım attırılabileceğini söylediler. Basın açıklamalarıyla sonuç alınamadığını belirten TÜMTİS Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Adana Şube Başkanı Halil Çekin, üretimden gelen gücün kullanılmasının zorunlu olduğunu söyledi. "Bu güçler dengesidir. Biraz daha güçlü karşı koyuş olabilseydi bu durum değişebilirdi" diyen Çekin, sendikaların bugünden itibaren birlikte mücadele etmesi gerektiğine ifade etti. Çekin, "Hükümet patronların dediğini yapıyor. Bizi dinlemiyor. Bunun için sendikalar sadece bir sorun ortaya çıktığı zaman değil, sürekli birlikte hareket etmeliler" diye konuştu. DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Kemal Aslan ise Emek Platformu ve DİSK'in Meclis'ten yasa geçti diye mücadelenin peşini bırakmayacağını, gerekirse genel greve kadar gideceklerini dile getirdi.

Mücadele sürecek Adana Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Hüseyin Atıcı, Emeklilik Yasası'nın da aynı şekilde Meclis'ten geçirildiğini belirterek "Ama sonları da DSP-MHP gibi olacak" diye konuştu. AKP'nin hayata geçirdiği politikalara karşı daha güçlü bir mücadelenin verilmesi gerektiğini dile getiren Atıcı, Emek Platformu'nun 29 Ocak'ta büyük illerde bilgilendirme toplantısı, 16 Şubat'ta da "İktidara genel uyarı" eylemi düzenleyeceğini hatırlattı. "İşçilerin emekçilerin SSK'sı ellerinden alındı" diyen KESK Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Gafar Güzağaç sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak mücadele bitmeyecek. İşçiler, emekçiler haklarını korumak için mücadelelerini sürdürecekler. Emek Platformu'nun da bu konuyla ilgili almış olduğu kararların hepsi hayata geçirilecek."

ÖNCEKİ HABER

Vakıf işçisi kazandı

SONRAKİ HABER

Açlık sınırı 385 milyon lira

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa