04 Ocak 2005 22:00

Önce Buzuki sonra Arp...

İşsanat'ta iki günde yapılacak konserlerde önce Buzuki Orhan Osman; daha sonra ise Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu sahne alacak.

Paylaş
Buzuki Orhan ve Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu İş Sanat'ta ardarda konser verecekler. Buzuki Orhan ismiyle bilinen Orhan Osman 11 Ocak akşamı sahne alacakken Pancaroğlu; İş Sanat'ta konser projesi "İzler"in dünya ve Türkiye prömiyerlerini eş zamanlı olarak 12 Ocak'ta yapacak.

Devr-i Alem Balkan müziğinin ülkemizde öne çıkan isimlerinden Buzuki Orhan grubuyla beraber sahneye çıkacak. Balkan müziğinin vazgeçilmez unsurlarından olan buzukiyi ustalıkla yorumlayan Buzuki Orhan, 11 Ocak Salı akşamı, "Devr-i Alem" projesi ile müzikseverlere Balkan gecesi yaşatacak. Sanatçı "İstanbul Brass Band" isimli projesiyle seyircilerle buluşurken, "Devr-i Alem" isimli albümünden örnekler sunacak.

İzler'in dünya prömiyeri İş Sanat, 12 Ocak tarihinde yenilikçi bir oda müziği projesine ev sahipliği yapacak. Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu'nun Kornelia Brandkamp (flüt) ve Tatjana Masurenko (viyola) ile birlikte sunacağı "İzler" adlı çalışma, aidiyet ve kimlik olgularını farklı açılardan ele alan bestecileri ve onların müziklerinden bir kesit sunmayı hedefliyor. İki dünya prömiyeri ve bir Türkiye prömiyerini içeren bu konserde, Bax ile Kim'in geçmişe duyulan nostalji, sürgün ve vatan özlemini işleyen yapıtları; Debussy, Britten ve Piazzolla'nın kendine ve bir ülkeye ait müzik üretme idealleri ve geleneğe bakışları; Hasan Uçarsu'nun mübadele ve göçü irdeleyen yapıtları, her biri gelenek ile yenilik, durağanlık ile devinim, bulduğumuz ve bıraktığımız izlerin ekseninde dolaşıyorlar. Konser öncesi saat 19:00'da besteci Doç. Dr. Hasan Uçarsu gerçekleştireceği sohbet ile bu projedeki izlerin içerikleri tartışılacak.

ÖNCEKİ HABER

Ritm ve melodinin ahenkli uyumu

SONRAKİ HABER

CHP yol ayrımında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...