02 Ocak 2005 22:00

Kaçak inşaata göz yumuluyor

Kıraç Beylikdüzü mevkiinde bulunan 815-817-823 No'lu parsellerde İmar Tadilatı yapılması için alınan Belediye Meclis kararı valilik tarafından iptal edilmesine, İstanbul İdare Mahkemesi'nce 'yürütmeyi durdurma' kararı çıkmasına rağmen arazi üzerinde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Paylaş
"Belediye başkanlarına söylüyorum; acımasızca kaçak yapıları yıkacaksınız. Eğer acırsanız, yarın Allah göstermesin herhangi bir deprem olduğunda veya farklı bir olayda yöneticiler olarak acınacak hale geliriz. Ondan sonra ağlamanın hiçbir anlamı yok. Zaman zaman birçok bedeli de ödüyorsak bundan ödüyoruz. Kaçak yapılara göz yummamalıyız." Bu sözlerin sahibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarından kaçak binaları acımasızca yıkmalarını istedi. Ancak Erdoğan'ın söylediği sözlere rağmen AKP'li Kıraç beldesi, valiliğin iptal kararına ve idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararına rağmen kaçak inşaat çalışmalarını göz yumuyor. Kıraç Beylikdüzü mevkiinde bulunan 815-817-823 No'lu parsellerde inşaat çalışmaları devam ediyor. Hem de parsellerin imar planının, İmar Kanunu'ndan şehircilik ilkelerine ve kamu yararına kadar bir dizi kanun ve kurala aykırı olduğu gerekçesiyle İstanbul Valiliğince iptal edilmesine rağmen.

Yapı yükseliyor Büyükçekmece ilçesine bağlı Kıraç beldesinin hemen girişinde bulunan Beylikdüzü mevkiinde İbrahim Erler ve ortaklarına ait ve televizyon fabrikası yapılacağı iddia edilen 815-817-823 No'lu parsellerde plan tadilatı yapılması kararının ardından, planda başta 'halkın yeşil alanının' daraltılıyor olması üzerine İmar Kanunu'na aykırılık olduğu gerekçesi ile belediye meclis üyelerinin valiliğe iptal istemiyle başvurusu kabul edilip plan iptal edildi. İptal kararı Kaymakam Hayrettin Altunok'un imzasıyla belediye başkanlığına ulaştırıldı. Valilik kararında plan değişikliğinin iptaline karar verilmesinin ardından Kıraç belde Meclis üyelerinin yürütmeyi durdurma istemiyle İstanbul 5. İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuru da yürütmenin durdurulması kararı ile sonuçlandı. Fakat arazi üzerindeki tadilatın iptaline ilişkin kararlara rağmen parsellerdeki inşaat çalışmaları hâlâ devam ediyor. İnşaatın yasaklanmasına rağmen kaçak bir şekilde devam etmesi Kıraç belde belediyesinin buna göz yumduğu yorumunu yaptırıyor.

ÖNCEKİ HABER

Bakan'dan yabancılara çağrı

SONRAKİ HABER

Uğur için insan zinciri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...