01 Ocak 2005 22:00

İsrail felaketi fırsat bildi

Dünyanın dikkatinin Asya'ya çevrilmesini fırsat bilen İsrail, Han Yunus mülteci kampını kana buladı. Kampa yönelik saldırıda 11 Filistinli öldürüldü. Bir Han Yunus sakini, yaşadıklarını Evrensel'e anlattı.

Paylaş
Dünyanın dikkatinin Asya'daki felakete odaklanmasını fırsat bilen İsrail işgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus mülteci kampında katliam yapıyor. 29 Aralık Çarşamba akşamı kamptaki sivillere saldırıya geçen İsrail birlikleri, çok sayıda Filistinliyi öldürdüler. Çarşamba gününden bu yana devam eden ve tanklar, helikopterler ve insansız uçakların da kullanıldığı saldırılarda, 11 Filistinli öldürüldü, en az 10 kişi de yaralandı. İsrail askeri sözcüsü, operasyonun "gerektiği kadar devam edeceğini" söyledi. Evrensel, sürekli kesilen telefon hatlarına rağmen, Han Yunus'taki Filistinlilere ulaşmayı başardı. Kamp sakinlerinden Esad El Hacuc, yaşadıkları dehşeti anlattı ve dünyadan yardım istedi.

Evleri işgal ettiler Dün öğle saatlerinde görüştüğümüz el Hacuc, İsrail tanklarının halen kampın eteklerinde beklediğini, askerlerin ise birçok evi işgal ettiğini belirtti. El Hacuc, "Askerler hâlâ evlerin içinde bekliyor. Kimsenin sokağa çıkmasına izin vermiyorlar. Kampa giriş ve çıkış yasak. Ailelerimiz kendi evlerinde tutsak oldu. Girdikleri evde herkesi tek bir odaya kapatıp, evin geri kalanına yayılıyorlar. Odadakilerin su içmesine, tuvalete gitmesine dahi izin vermiyorlar" diye konuştu. Esad el Hacuc, kamptakilerin işgalcilere karşı direnmeye çalıştığını ve yer yer çatışmaların devam ettiğini belirterek, "Geceleri durum çok daha tehlikeli oluyor. Çocuklarımız korku içinde, uyuyamıyorlar" diye devam etti.

'Dünya artık bizi duysun' Yeni yılı acılar ve ölümlerle karşıladıklarını belirten el Hacuc, 2005'ten beklentilerini ise şöyle anlattı: "Filistin halkı barış istiyor. İnşallah devlet başkanlığı seçimlerimiz olumlu bir sonuç verecek ve bütün dünyaya, Filistin toplumunun ne kadar demokratik ve olgun bir toplum olduğunu göstereceğiz. Tek istediğimiz İsrail işgalinin sona ermesi. Dünya, 2005'te bizim sesimizi artık duysun." İsrail askerlerince öldürülenler arasında 17 ve 18 yaşlarında iki de genç bulunuyor. Mısır sınırına yakın Refah mülteci kampında da 16 yaşında bir Filistinli öldürüldü. Batı Şeria'nın Nablus kentinde ise 2 Filistinli katledildi.

ÖNCEKİ HABER

Merhaba

SONRAKİ HABER

Boykot hızla yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...