30 Aralık 2004 22:00

Altın Küre'de rekabet kızışacak

Altın Küre (Golden Globe) için yarışacak adaylar belli oldu. En iyi komedi ya da müzikal film alanında aday gösterilen "Sideways" aralarında üç en iyi aktör adaylığı ve en iyi yönetmen adaylığı da dahil olmak üzere toplam yedi dalda aday gösterildi.

Paylaş
Altın Küre (Golden Globe) için yarışacak adaylar belli oldu. En iyi komedi ya da müzikal film alanında aday gösterilen "Sideways" aralarında üç en iyi aktör adaylığı ve en iyi yönetmen adaylığı da dahil olmak üzere toplam yedi dalda aday gösterildi. "The Aviator" isimli film altı dalda adaylıkla "Sideways"den sonra ikinci sırada yer alıyor. Aktör Jamie Foxx ise "Ray" ve "Collateral" isimli sinema filmlerindeki ve "Redemption" isimli televizyon filmindeki performansıyla üç kez en iyi aktör dalında aday gösterildi. "Closer", "Finding Neverland", "Hotel Rwanda", "Kinsey" ve "Million Dolar Baby" isimli filmler ise diğer adaylar arasında yer alıyor. Komedi ya da müzikal dalında "Sideways"in yanı sıra 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind", animasyon filmi "The Incredibles", "The Phantom of the Opera" ve Ray Charles'ın hayatını anlatan "Ray" isimli film de adaylar arasında.

Dişli adaylar "The Aviator" filminin başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio drama filmleri alanında en iyi aktör dalında aday gösterilirken, "The Sea Inside" isimli filmde "ölme hakkı" arayışındaki bir felçliyi oynayan Javier Bardem, "Hotel Rwanda" filmindeki mültecilere barınak sağlayan bir otel müdürü rolüyle Don Cheadle, "Finding Neverland" filmindeki rolüyle Johnny Deep ve "Kinsey"deki rolüyle Liam Neeson da bu alanda en iyi aktör dallarında ödüle aday gösterildiler. "A Love Song for Bobby Long" isimli filmdeki rolüyle Scarlett Johansson, "Birth" filmindeki rolüyle Nicole Kidman, "Vera Drake" filmindeki rolüyle Imelda Staunton, "Million Dollar Baby" filmindeki rolüyle Hillary Swank ve "Kill Bill - Vol. 2" filmindeki performansıyla Uma Thurman en iyi aktris dalında Altın Küre ödülüne aday gösterildiler. Aktör Jamie Foxx'un yanı sıra "Sideways"in oyuncularından Paul Giamatti de komedi ya da müzikal alanında en iyi aktör adayı olarak gösterilirken, "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" filmindeki rolüyle Jim Carrey, "De-Lovely" filmindeki rolüyle Kevin Kline, "Beyond the Sea" filmindeki rolüyle de Kevin Spacey aynı dalda ödüle aday gösterildiler.

Motoksiklet Günlüğü de aday Yabancı dildeki filmler dalında ise Fransa'dan "The Chorus" ve "A Very Long Engagement" isimli filmler, Çin'den "House of Flying Daggers", Brezilya'dan "The Motorcycle Diaries" ve İspanya'dan "The Sea Inside" isimli filmler aday gösterildi. Altın Küre ödülü ABD dışındaki gazete ya da televizyonlarda çalışan 90 gazeteciden oluşan Hollywood Yabancı Basın Derneği tarafından veriliyor. Altın Küre ödülünü kazanan film ve sanatçıların Oscar ödüllerinde de başarılı oldukları belirtiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Estetik ve renklerin dansı

SONRAKİ HABER

Patronlar müzakerede söz hakkı istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...