25 Aralık 2004 22:00

Bayram yakalandı

Malatya'da polise uyuşturucu satmak isterken yakalanan oğlu Hamit Bayram'ın, Van'da emniyet binasından kaçırılması olayına karıştığı gerekçesiyle aranan eski milletvekili Mustafa Bayram yakalandı.

Paylaş
Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan ve yaklaşık 4 aydır aranan eski Van Milletvekili Mustafa Bayram Edremit ilçesindeki evinde yakalandı. Hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrilen Bayram, Bitlis Cezaevi'ne nakledilmek üzere Van Cezaeavi'ne konuldu. Bayram'ın avukatı, müvekkilinin İzmir'de teslim olmak üzere İran'dan Türkiye'ye geldiğini, ancak evinde yakalandığını açıkladı. Mustafa Bayram, İran'da da aranıyordu. Eski Van Milletvekili Mustafa Bayram, Van'ın Edremit ilçesindeki çok sıkı korunan evinde dün sabah saatlerinde yakalandı. Polisteki işlemleri jet hızıyla halledilen Bayram kısa sürede Adliye'ye getirildi. Van Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan Bayram hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildi. Bayram, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin sıkı güvenlik önlemleri aldığı Adliye'den elleri kelepçeli olarak çıkartıldı. Zırhlı araca bindirilerek devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Mustafa Bayram, daha sonra Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İran'dan gelmiş Mustafa Bayram hakkındaki gıyabi tutuklama kararının vicahiye çevrilmesinin ardından Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avukat Hüsnü Ayhan, Bayram'ın İran'dan Türkiye'ye 2 gün önce İzmir'de teslim olmak için giriş yaptığını öne sürdü. Müvekkili Bayram'ın suçsuzluğunun yargı kararıyla ortaya çıkacağını iddia eden Ayhan, şöyle konuştu: "Müvekkilim daha önce adli bir olay nedeniyle gıyabi tutukluydu ve İran'da olduğu söyleniyordu. Müvekkilimin kendi beyanına göre bir müddet için İran'a gitmiştir. Yargıya güvenen müvekkilim İzmir'de 3 Ocak'ta görülecek duruşmasına katılmak için gelmiştir. Bu nedenle İzmir'e geçerek teslim olmayı düşünüyordu."


NELER OLMUŞTU? Oğlu Hamit Bayram'ın Van Emniyet Müdürlüğü'ne ait Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nden kaçırılması olayına karıştığı gerekçesiyle, 10 Temmuz'da tutuklanan, tutuklu bulunduğu Bitlis Cezaevi'nden 13 gün sonra 30 milyar lira kefaletle serbest bırakılan Mustafa Bayram, 10 Ağustos'ta hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama kararının ardından kayıplara karışmıştı. "Uyuşturucu kaçakçılığı için teşekkül oluşturmak, devlete karşı silahlı isyan çıkarmak ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" iddialarıyla hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Bayram, 4 aydan bu yana aranıyordu. Mustafa Bayram, 1995 yılında, işlediği adam öldürme suçundan dolayı yargılandığı Van 2 No'lu Ağır Ceza Mahkemesi'nce 16 Aralık'ta da 8 yıl ağır hapis cezasına mahkûm edilmişti. Bayram'ın oğulları Edremit eski Belediye Başkanı Hecer, Emniyet binasından kaçırılan Hamit ve olaya karıştığı iddia edilen Mecit Bayram da Malatya ve İzmir'deki cezaevlerinde tutuklu bulunuyor.

ÖNCEKİ HABER

Akıbetleri ne oldu?

SONRAKİ HABER

Kaçırılan Sadıkoğlu'nun
   görüntüleri yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...