22 Aralık 2004 22:00

'Olayın peşini bırakmayacağım'

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Henateks fabrikasında forklift operatörü olarak çalışırken, geçirdiği iş kazasında yaşamını yitiren Erdoğan Yıldız'ın eşi, patronu suçlayarak, "Olayın peşini kesinlikle bırakmayacağım" dedi.

Paylaş
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Henateks fabrikasında forklift operatörü olarak çalışırken, geçirdiği iş kazasında yaşamını yitiren Erdoğan Yıldız'ın eşi, patronu suçlayarak, "Olayın peşini kesinlikle bırakmayacağım" dedi. Erdoğan Yıldız (36), bir kaç hafta önce, kullandığı forklift ile arıtma tesisinin dengeleme havuzuna düşmüş, 3 ton ağırlığındaki forkliftin altında kalarak feci şekilde can vermişti. Yıldız'ın eşi Emine Yıldız, patronun, sorumluluktan kurtulmak için "Forklift operatörü ehliyeti yok, olayın sorumlusu hayatından olan işçidir" dediğini aktararak, şunları söyledi: "Biz perişan olmuşuz, onlarsa eşimi sorumlu göstermeye çalışıyor. Patronun olayda hayatını kaybeden eşime dava açmayı düşündüğü şeklinde söylentiler var. Eşimin ve ailemin haklarını yargıya başvurarak alacağım, güvenlik tedbirlerini almayan işveren mi, bunu hayatıyla ödeyen eşim mi, kim kusurlu o zaman ortaya çıkacaktır." Emine Yıldız, olayın peşini kesinlikle bırakmayacağını ifade etti.

Önlem yok Erdoğan Yıldız'ın çalışma arkadaşları da, Emine Yıldız gibi, kazanın gereken önlemlerin alınmaması ve araç bakımının düzenli yapılmaması nedeniyle meydana geldiğini söylüyor. İşçiler, Yıldız'ın kullandığı forkliftin fren balatalarının daha önce de tutmadığını, yapılan tamiratların sorunu çözmediğini, aracın değiştirilmesi gerektiğini anlattılar. Henateks'te ağustos ayında DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası'na üye oldukları için 100'den fazla işçi işten atılmıştı. İşçilerin çoğu işe yeni girmişti. Erdoğan Yıldız da kazadan 2 ay önce forklift operatörü olarak işe başlamıştı.

ÖNCEKİ HABER

'Sadece aç kalmamak için
   gece gündüz çalışıyoruz'

SONRAKİ HABER

Jotun'da direniş başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...