21 Aralık 2004 22:00

Linç kampanyası sürüyor

'Azınlıklar Raporu' nedeniyle linç kampanyasına tabi tutulan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'na destek olmak amacıyla basın açıklaması yapan Marmara Üniversitesi öğrencileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Paylaş
Marmara Üniversitesi (MÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri, azınlık tartışmaları sırasında üniversitelerinin öğretim üyesi Prof. İbrahim Kaboğlu'na destek amaçlı basın açıklaması yaptıkları için kendilerini soruşturma kıskacında buldular. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle 9 öğrenci hakkında soruşturma başlattı. Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, 1 Kasım Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısı ile Kurul'un hazırladığı Azınlıklar Raporu'nu kamuoyunun dikkatine sunarken, Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş'un müdahalesine maruz kalmıştı. Yokuş, Kaboğlu'nun elindeki metni yırtarak toplantıyı engellemişti. Yaşanan bu çirkin saldırıyı, Kaboğlu'nun öğretim üyesi olduğu MÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri 4 Kasım 2004 tarihinde düzenledikleri basın açıklaması ile protesto etmişler ve hocalarının yanında olduklarını duyurmuşlardı.

Kışkırtmaların sonucu Kaboğlu'na destek amacıyla düzenlenen basın toplantısına katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan öğrencilerden Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Orhan Atan, bilimden ve insan haklarından yana olan hocalarını destekledikleri için 'suçlu' ilan edilmeye çalışıldıklarını söyledi. AKP'nin tek başına iktidar olmanın verdiği gücü kullanarak her kurumu sermayenin çıkarları doğrultusunda biçimlendirmeye çalıştığını kaydeden Atan, "Hocamız Kaboğlu'na yapılan saldırı aslında AKP Hükümeti'nin yapmış olduğu açıklama ve kışkırtmaların bir sonucudur. Hocamıza ve ona destek verenlere yönelik linç kampanyası devam ediyor. Bu soruşturmayı açan okul yönetimi de, bilimdışı çevrenin yanında saf tutmuştur" dedi. Soruşturma açılan öğrencilerden Hukuk 4. sınıf öğrencisi Fahri Ruçhan Haydanlı ise kendilerine açılan soruşturma ile Prof. Kaboğlu'nun yalnız bırakılmak istendiğini söyledi. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ise öğrencilerine açılan soruşturmalardan bilgisinin olduğunu ve takip ettiğini belirterek, öğrencilere zarar vermemek adına soruşturmalar sonuçlanana kadar yorum yapmayacağını bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Wal-Mart, Migros'u gözlüyor

SONRAKİ HABER

'Deliller karartılıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...