20 Aralık 2004 22:00

Cenazede öfke vardı

Musul'da düzenlenen saldırı sonucu öldürülen 5 emniyet görevlisi için İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen tören, ailelerinin ağıt ve isyanlarına sahne oldu.

Paylaş
Türkiye Büyükelçiliği'nde görev yapmak üzere gönderildikleri Irak'ın Musul kentinde uğradıkları saldırı sonucu öldürülen 5 güvenlik görevlisi için İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen tören, ailelerin isyanına dönüştü. Yakınları ve görevliler tarafından zorluklar teskin edilen aileler, "Neden bozuk araç verdiniz, neden korumadınız" diyerek, yetkililere tepki gösterdiler. Savaşa girilmediği halde 80'e yakın kayıp verildiğini belirten Başbakan Erdoğan ise "Türkiye Irak'taki gayretini 80'e yakın evladıyla ödememeliydi" dedi. Musul'a giderken düşürüldükleri pusuda öldürülen Başkomiser Nihat Akbaş, Komiser Bilal Ülgen ile polis memurları Bülent Kıranşal, Adem Çiçek ve Süleyman Karahasanoğlu İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen resmi törenin ardından defnedilmek üzere memleketlerine gönderildiler. Dün, İçişleri Bakanlığı arka bahçesinde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, bakanlar, generaller, milletvekilleri, valiler ile eski Başbakan Bülent Ecevit ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da katıldı.

Aileler tepkili Törenin ardından önlerinde korumaların zincir oluşturduğu devlet yetkililerinin önüne atılan ve "Ben şehit yakınıyım" diyerek kendisini tanıtan bir kişi görevliler tarafından uzaklaştırılmak istenirken hem polislere neden zırhlı araç verilmediğini sordu hem de Genelkurmay Başkanı Özkök'e, "Bir Tolon Paşa kadar olamadınız" diye seslendi. Törene katılan siyasiler konuşmalarında Irak'taki işgalcileri 'koalisyon güçleri' olarak tanımlayarak, hamasi nutuklar attılar.

ÖNCEKİ HABER

Bahse girerim işsizsin!

SONRAKİ HABER

Tüm Köy-Sen örgütlenerek,
    taraf olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...