19 Aralık 2004 22:00

Türkiye AB'ye giremeyecek

Avrupa Birliği dönem başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bernard Bot, Fransa ve Avusturya'da yapılacak referendumlar sonucu Türkiye'nin büyük olasılıkla AB'ye giremeyeceğini söyledi.

Paylaş
Avrupa Birliği dönem başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bernard Bot, Fransa ve Avusturya'da yapılacak referendumlar sonucu Türkiye'nin büyük olasılıkla AB'ye giremeyeceğini söyledi. Ayrıca Bot, müzakerelerin başlayacağı Ekim 2005'e kadar Türkiye'nin Rum kesimi tanımak için adımlar atması gerektiğini de belirtti. Avrupa Birliği dönem başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bernard Bot, Hollanda televizyonuna verdiği demeçte, "Büyük bir ihtimalle Fransa ve Avusturya'da yapılacak referendumlar sonucu, Türkiye Avrupa Birliği üyesi olamayacak ve ben bunu tatsız bir düşünce olarak görüyorum. Bir yerde maç sırasında kurallar değişmiş oldu" dedi. Hollanda Dışişleri Bakanı, müzakerelerin başlayacağı Ekim 2005'e kadar Türkiye'nin Rum kesimi tanımak için adımlar atması gerektiğini de belirtti.

Danışmanın fısıldadıkları Brüksel zirvesine de değinen Bernard Bot, başlangıçta görüşmelerin çok zorlu geçtiğini anlattı. Bot, "Erdoğan ne zaman bir şeyi kabul etse, bir danışmanı kulağına birşey fısıldıyordu, bunun üzerine Erdoğan hemen vazgeçiyordu" ifadesini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Müzakere mayısta
   referdandum eylülde

SONRAKİ HABER

Yüce Divan'da 3. duruşma yarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...