07 Mart 2011 13:37

Hükümetin 8 Mart hediyesi

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ankara Türk Patent Enstitüsü’nde sözleşmeleri yenilenmeyen 70 kadın bugünden itibaren işsizler kervanına katılacak.Bugün 110 işçi işsiz kalacakTÜRK Patent Enstitüsü’nde (TPE) 10 yılı aşkın süredir birçok farklı taşeron şirkete

Hükümetin 8 Mart hediyesi
Paylaş

Bugün 110 işçi işsiz kalacak

TÜRK Patent Enstitüsü’nde (TPE) 10 yılı aşkın süredir birçok farklı taşeron şirkete bağlı olarak hizmet veren 110 taşeron işçisi, kurumun 8 Mart tarihinde yenilenmesi gereken hizmet sözleşmesini yenilemeyeceğini belirtmesi üzerine bu tarihte kapı önüne konulacak. Kurum, bu işçilerden boşalan yeri doldurmak için ise 4/B’li 115 sözleşmeli personel almak için ilan verdi.

10 yılı aşkın süredir taşeron şirketlere ihale yoluyla iş veren TPE’nin giderek büyüyen ve gelişen bir kurum olmasına rağmen yeterince personel istihdam edilmediği için personel açığını taşeron şirketlerle kapatma yoluna gittiğini belirten yetkililer, bu süreçte taşeron şirketlerin değişmesine rağmen, işçilerin her yeni gelen taşerona devredilerek çalışmaya devam ettiğini söyledi.

ANKARA’DA İLK EYLEM TPE ÖNÜNDE

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde işten atılacak olan yaklaşık 70 kadın işçi Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü TPE önünde başlatacaklar. 10 yılı aşkın bir süredir çalıştıkları iş yerleri önünde işten atılacak 70’i kadın 110 taşeron işçisi, sözleşmelerinin yenilenmeyerek işten çıkarılmalarını protesto edecek.

TPE’de 10 yıldan fazla bir süredir çalışmakta olan kadınlar, en güzel zamanlarını TPE’de geçirdiklerini, burada büyüyüp, burada evlenip, burada anne olduklarını söylediler. Kadın işçiler, her yıl sözleşmelerinin yenilendiğini, yıllardır işten çıkarılma korkularının olduğunu belirttiler.  İşten çıkarılma sürecinde sendikalı olduklarını belirten kadınlar, sendikalı olmanın önemini de vurguladılar.

HAKLARINI HUKUKİ YOLLARDAN DA ARAYACAKLAR

TPE işçisi kadınlar, işsiz kalacaklarını ve 8 Mart’a işsiz anneler ve işsiz eşler olarak gireceklerini fakat sendikaları ile birlikte hukuki yollardan da haklarını arayacaklarını ifade ettiler. Sosyal-İş Sendikası ise işten çıkarmalar için işe iade davası açtı.

İşten çıkarılan taşeron işçilerine DİSK Ankara Kadın Komisyonu, Ankara Kadın Platformu, Sosyal-İş yöneticileri ile TPE çalışanları da destek verecekler. Kadınlar Ankara’daki 8 Mart eylemlerini Patent Enstitüsü önünde başlatacaklar.

Ankara’lı kadınlar ise saat 12:00’de Kolej Meydanı’nda bir araya gelerek, 12:30’da Ziya Gökalp’e yürüyecekler. Saat 13:00’te başlayacak mitingde kadınlar “kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve işten atmalara, cins ayrımcı politimalara” karşı seslerini yükseltecekler. Mitingde, TPE’de işten atılan kadın işçiler adına bir kadın işçi de konuşma yapacak.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yaşasın 8 Mart!

SONRAKİ HABER

Kadın sağlıkçılar iş koşullarından şikayetçi ama…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...