15 Aralık 2004 22:00

KKE heyeti EMEP'i ziyaret etti

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Başkanı Aleka Papariga ve Uluslararası Büro temsilcisi İlias Lageris, EMEP'i ziyaret etti.

Paylaş
Yunanistan Komünist Partisi (KKE) temsilcileri, Emeğin Partisi'ni (EMEP) ziyaret ettiler. Kısa bir süre için İstanbul'da bulunan KKE Genel Başkanı Aleka Papariga ve Uluslararası Büro temsilcisi İlias Lageris, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ve parti yöneticileriyle bir araya geldi. EMEP İstanbul İl Örgütü'nde yapılan görüşmeye; Tüzel'in yanı sıra Kamil Tekin Sürek, Sabri Topçu, İhsan Çaralan ve Ender İmrek de katıldı. Önceki gün yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede, ağırlıklı olarak Avrupa Birliği ele alındı. Genel Başkan Tüzel; ülke gündemini özetleyerek; EMEP'in IMF politikalarına, komşumuz Irak'taki işgale ve Türkiye'nin 'Büyük Ortadoğu Projesi'nde (BOP) kullanılmasına karşı mücadele verdiğini kaydetti. Tüzel ayrıca, partinin başlattığı "insanca yaşanacak asgari ücret" kampanyası hakkında bilgi verdi.

AB emperyalizmine karşı mücadele İki partinin temsilcileri, AB'ye karşı mücadele edilmesinde ortak tutum alırken, AB hakkında emekçilerde yaratılan beklentilerin boş olduğunun ısrarla anlatılması gerektiğini vurguladılar. Papariga, 1981'de AB'ye üye olan Yunanistan'ın yaşadığı acı tecrübelerin, Türkiyeli emekçilere anlatılmasının önemine dikkat çekti. Papariga; AB'ye girişin ardından özelleştirme ve sosyal güvenliğin tasfiyesine yönelik girişimlerin yoğunlaştığını, yoksul köylü ve küçük esnafın ezildiğini, işsizliğin tırmandığını ve işçi haklarında önemli gerilemeler yaşandığını dile getirdi. Papariga ayrıca 'terörle mücadele' gerekçesiyle Avrupa'nın askerileştirilmekte olduğunu belirtti.

Türkiye'nin önemi EMEP temsilcileri de, bu 'askerileştirme' politikasında, güçlü ordusuyla Türkiye'nin büyük önem taşıdığını hatırlattı ve Türkiye'nin AB üyeliği tartışmasında kilit sorunlardan birinin bu olduğunu ifade ettiler. EMEP yöneticileri ayrıca; ABD emperyalizminin bölgemize ilişkin saldırı planlarını ve Irak'ta devam eden kanlı işgali hatırlatarak, emperyalizme karşı mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini kaydetti. Görüşmede, iki partinin bu alanlarda daha yakın işbirliği yapması kararlaştırıldı. KKE temsilcileri; Kürt sorunuyla ilgili gelişmeler hakkında da bilgi aldılar.

Kongreye davet KKE Genel Başkanı Aleka Papariga, EMEP'i 9-12 Şubat tarihleri arasında Atina'da yapılacak olan parti kongresine davet etti. Samimi ve sıcak bir ortamda geçen görüşmede, KKE heyetine Evrensel Basım Yayın'ın çıkardığı "Antik Yunan Uygarlığı" eseri hediye edildi.

ÖNCEKİ HABER

Katliamın oyununu yaptılar

SONRAKİ HABER

Erdoğan her şarta razı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...