14 Aralık 2004 22:00

'Örgütlülüğümüz pazarlığı etkiler'

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, önümüzdeki ay kamu kesiminde toplusözleşme görüşmelerinin başlayacağını belirterek, "işçilerin örgütlülüğünün pazarlığı etkileyeceğini" ifade etti.

Paylaş
Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, önümüzdeki ay kamu kesiminde toplusözleşme görüşmelerinin başlayacağını belirterek, "işçilerin örgütlülüğünün pazarlığı etkileyeceğini" ifade etti. Konfederasyon tarafından Taksim Elit Otel'de düzenlenen "İşçi sağlığı ve İş Güvenliği" konulu panelde konuşan Salih Kılıç, AKP Hükümeti'nin taşeronlaştırma ve düşük ücret dayatması ile işçilerin pazarlık gücünü zayıflatmaya çalıştığını söyledi. Kılıç, Türk-İş'e bağlı sendikaların İstanbul şube başkanlarının da katıldığı toplantıda birçok konuya değindi. Son günlerde sendikalara yönelik saldırıların arttığını belirterek, medyada çıkan haber ve yazıları hatırlatan Kılıç, bunun nedeninin Emek Platformu'nun son süreçte yaptığı kitlesel eylemler olduğunu savundu. Bu saldırıların birliklerini bozmayacağını, aksine güçlendireceğini söyleyen Kılıç, "Fakat sendikacılar da kendilerine çeki düzen vermelidir. Davranışlarına, yaşayış biçimlerine dikkat etmelidir" diye konuştu.

Yüzde 5 kabul edilemez İkramilerin yılbaşından önce ödenmesi konusunda Maliye, Ekonomi ve Çalışma Bakanlarının kendilerine söz verdiğini de hatırlatan Kılıç, "Kıdem tazminatı konusunu şimdilik rafa kaldırdılar. Ama ileride önümüze nasıl koyacaklarını bilemeyiz" dedi. Asgari ücrete yapılması planlanan yüzde 5'lik zammı kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Kılıç, 2821 ve 2822 sayılı Kanunların değiştirilmesine yönelik hazırlıklar konusunda da bilgi verdi.

Devir çözüm değil SSK hastanelerinin çalışmasında ve hizmet anlayışında sorunlar olduğunu kabul ettiklerini belirten Salih Kılıç, bunun nedeninin ihtiyaçların karşılanmaması olduğunu vurgulayarak, çözümün SSK hastanelerinin devredilmesinin olmadığını kaydetti. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerdeki hizmetin SSK'lardan daha iyi olmadığını ifade eden Kılıç, SSK'ların devri ile asıl amacın sağlığın piyasaya açılması olduğunu bildirdi. Kılıç, Köy Hizmetleri'nin kapatılmasına da izin vermeyeceklerini söyledi.


SEKA işçisi eylem yapacak Selüloz-İş Sendikası İzmit Şube Başkanı Adnan Uyar, SEKA İzmit Müessesesi'nin kapatılarak, arazisinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi yönündeki karara direneceklerini söyledi. Uyar, kapatma kararının iptali yönündeki girişimlerinden sonuç alamadıklarını ifade ederek, "Kimseyle pazarlık yapmıyoruz, ekmeğimizi, işimizi korumaya çalışıyoruz" dedi. Uyar, SEKA çalışanlarının çeşitli eylemlerle tepkilerini dile getireceğini de sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

Demokrasi ithal edilmez

SONRAKİ HABER

Nazım Tur vefat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...