14 Aralık 2004 22:00

Hedef yine Yeşil Bölge

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD karargâhının ve hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'ye dün sabah yine intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 7 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Paylaş
Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD karargâhının ve hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge'ye dün sabah yine intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 7 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. ABD'li yetkililer bir intihar saldırganının bomba yüklü bir aracı kontrol noktasının önünde havaya uçurduğunu açıkladı. Aynı yere önceki gün de intihar saldırısı düzenlenmiş, 13 kişi ölmüştü. Irak Milli Muhafızları'nın, bölgeye giriş çıkışları yasakladığı belirtildi.

Teselli parası Diğer yandan ABD deniz piyadelerinin, Felluce'deki ailelere "teselli" olarak 500'er dolar vereceği bildirildi. Deniz piyadelerinin komutanı Paul Batty, direnişçilerin hâlâ Amerikan askerlerine karşı koyduğu kentteki ailelere 500'er dolar ödeneceğini belirterek, "Bu kentte olan bitenden dolayı üzgünüz" ifadesini kullandı. Felluce, 8 Kasım'da başlatılan Amerikan saldırıları sonucu büyük hasar gördü. Kenti terk eden sivillerin dönüşü için 15 Aralık 2004 tarihi belirlenmişti, ancak direnişin devam etmesi nedeniyle sivillerin dönüşünün 1 hafta daha ertelendiği belirtiliyor. Komutan Batty, sivillerin kente döndüklerinde göreceklerinden çok öfkeleneceğini ifade ederek, "Ben de olsam çok öfkelenirdim" dedi.

8 ceset bulundu Bu arada Irak'ın Musul kentinde bir mezarlıkta başlarından vurularak öldürülmüş 8 kişinin cesedi bulundu. Sivil kıyafetler giydikleri ve genç yaşlarda oldukları belirtilen 8 kişinin kimliği ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Musul yakınlarında bir konvoya düzenlenen saldırıda da, Iraklı bir kamyon şoförünün öldürüldüğü bildirildi. Bağdat'ın 250 km batısındaki Hadisa'da ise, başı kesilerek öldürülen bir Iraklı polisin cesedi bulundu. Yetkililer, hafta sonunda kaçırılan Teğmen Cihad Attiya Abdülhamid'in cesedinin kent merkezinde bulunduğunu söylediler. Yine Bağdat'ın kuzeyindeki Ducayl bölgesinde ise dün direnişçilerler ulusal muhafızların arasında çatışmalar çıktığı ve çatışmada 2 muhafızın öldüğü, 2'si sivil 7 kişinin yaralandığı duyuruldu. Erbil'de önceki gün bomba yüklü araçla yapılan saldırıyı ise El Kaide'ye bağlı Ensar El Sünne örgütü üstlendi.

ÖNCEKİ HABER

İran saldırısına sanal prova

SONRAKİ HABER

Diktatör Pinochet yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...