10 Aralık 2004 22:00

Bursa'da işgale karşı platform

Sendikalar, dernekler, odalar ve siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturdukları "Bursa Ortadoğu'da Savaşa, İşgale ve Katliama Karşı Birlik Platformu", bir eylem takvimi çıkardı. İlk eylem bugün yapılacak.

Paylaş
Sendikalar, dernekler, odalar ve siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturdukları "Bursa Ortadoğu'da Savaşa, İşgale ve Katliama Karşı Birlik Platformu", bir eylem takvimi çıkardı. İlk eylem bugün yapılacak. Platform Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda (BSMMMO) bir basın toplantısı düzenledi. Platform adına basın metnini okuyan BSMMMO Şube Başkanı Raşit Gürbüz, ABD ve suç ortaklarının, petrol ve silah sanayi tekellerinin isteği doğrultusunda giriştiği bu katliamlara sessiz kalan herkesin suça ortak olduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler, sessiz kalmayacağımızı, suç ortağı olmayacağımızı bir kere daha belirtiyor, hükümeti Türkiye topraklarını ve Türkiye olanaklarını savaşa ortak etmeye ve karşı çıkmaya çağırıyoruz." Platformda yer alan kurumlar ise şöyle: BSMMMO, Mimarlar Odası, İnşaat Müh. Odası, Ziraat Müh. Odası, Har. Kad. Müh. Odası, Şehir Plancıları Odası, Eczacılar Odası, Elektrik Müh. Odası, Kimya Müh. Odası, İ.K.K, Türk-İş, DİSK, KESK, T. Kamu-Sen, Memur-Sen, ÇHD, ADD, İHD, Mazlum-Der, EMEP, DEHAP, CHP, SDP, SHP, ÖDP ve SP Eylem Takvimi:
  • 11 Aralık Cumartesi saat 11.00'de Heykel Postanesi Faks eylemi,
  • 15 Aralık Çarşamba saat 14.00'de yaka kokartı takılacak, Osmangazi Metro İstasyonu çıkışında basın açıklaması ve bildiri dağıtımı,
  • 17 Aralık Cuma bildiri dağıtımı devam edecek,
  • 18 Aralık Cumartesi saat 14.00'te Fomara Meydanı'nda kitlesel basın açıklamas düzenlenecek"

  • ÖNCEKİ HABER

    Ankara ve İzmir'de yarın miting günü

    SONRAKİ HABER

    90 atom bombası iddiası araştırılsın

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...