10 Aralık 2004 22:00

Kürtler 17 Aralık'a kilitlendi

Kürtler, 17 Aralık'taki AB Zirvesi'nde kendi taleplerinin de gündeme gelmesi için yoğun bir çalışma yürütüyorlar.

Paylaş
Kürtler, kendi taleplerinin de gündeme gelmesi için 17 Aralık'taki AB Zirvesi'nden önce yoğun bir çalışma yürütüyor. DEP eski milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup Kürt, Avrupa gazetelerine ilan vererek, taleplerini kamuoyuna taşıdı. DEP'liler, 12-17 Aralık tarihlerinde de bir dizi görüşmeler yapmak üzere Avrupa'ya gidecek. Avrupa'da yaşayan Kürtler de bugün Brüksel'de buluşarak, isteklerini dile getirecekler. Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu (KON-KURD) tarafından düzenlenecek "AB, Türkiye ve Kürtler" konulu yürüyüş ve mitingde Avrupa'daki Kürtler bir araya gelecek. Konuyla ilgili olarak Mezopotamya Haber Ajansı'na bilgi veren Amed Arteş, AB üyeliği sürecinde Kürtlerin de muhatap alınmasını talep ettiklerini ifade etti. Ateş, bugün Brüksel'de toplanacak olan Kürtlerin, birlik ve beraberlik içinde Türkiye ve AB'ye mesajlarını ileteceklerini kaydetti.

AP milletvekilleri katılacak Arteş "Bu yürüyüş Kürtlerin de Türkiye'nin AB'ye üyeliği sürecinde taraf olarak kabul edilmesi açısından son derece önemlidir. Çünkü Kürtler artık ikinci bir Lozan'ı ne yaşamak nede yaşatmak istiyorlar. Kürtler aynı zamanda bunu da dile getireceklerdir. Dolayısıyla Kürtlerin ve Kürt Sorunu'na demokratik bir çözüm isteyenlerin yürüyüşe katılarak taleplerini haykırmalarını istiyoruz" dedi. Büyük yürüyüş için bütün hazırlıklarını tamamladıklarını belirten tertip komitesi temsilcisi Arteş, "Kürt halkı ne istiyor? Kürt halkı diyalog, barış ve demokrasi istiyor. Bu yürüyüşte özgürlük ve kimlik talebimiz de öne çıkacaktır" şeklinde konuştu. AP milletvekillerinin de katılacağı eyleme, Mezopotamya Kültür Merkezi'nden (MKM) Agire Jiyan, Rojin, Dino'nun yanısıra aynı gün kasetleri piyasaya çıkacak olan Koma Mezrabotan da şarkılarıyla katılacak.

Yarın Diyarbakır Türkiye'de ise yarın Diyarbakır'da; "Farklılıklara Evet, Ayrılıkçılığa Hayır" mitingi düzenlenecek. 17 Aralık'taki AB Zirvesi'nden önce, Kürt sorununa dikkat çekmek için yapılacak mitinge DEP eski milletvekili Hatip Dicle ve DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan katılarak konuşma yapacaklar.

ÖNCEKİ HABER

Dava ertelendi
   mücadele ertelenmeyecek

SONRAKİ HABER

İnsan hakları geriye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...